Транспорт и Екология

 

ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА

В изпълнение на изискванията на чл. 40, ал. 4

от Закона за общинската собственост

ОБЯВЯВА:

ПОСТЪПИЛО Е ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ЗАМЯНА НА:


• 168/1290 кв. м ид. ч. от УРЕГУЛИРАН ПОЗЕМЛЕН ИМОТ І148 в кв. 12а по ПУП на с. Ново село, община Стара Загора, собственост на ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА със

325 кв. м от ПИ № 148 в кв. 12а по ПУП на с. Ново село, община Стара Загора, собственост на Пенчо Петков Петков и Галина Велева Петкова, попадащи в дере и в уличната регулация на улица с о.т. 29 – 22.

За допълнителна информация: тел. 042 / 614 681

Община Стара Загора ще закрие официално кампанията „Стара Загора - Европейски град на спорта 2017“ в залата на Оперния театър. На 18.12.2017 г. от 18,30 ч. ще бъде направена презентация на проведените през годината по-големи спортни прояви, както и събитията за популяризиране на спорта, най-вече сред децата и подрастващите, включени в кампанията.

На сцената ще бъдат поканени всички герои на книгата „Шампионите разказват“ за нейната премиера пред публиката. Тържествената вечер ще завърши с представянето на церемонията за избор на „Спортист на годината 2017“. Проявата ще бъде открита и всеки, който желае, може да присъства в залата на Държавната опера в Стара Загора.

Пред публиката ще бъдат представени финалните 10 най-добри и 10 най-перспективни състезатели на Стара Загора за 2017 година. Номинациите са на съответните клубове, а комисия оформи десятките с претенденти за приза „Най-добър спортист на 2017 година“. В комисията, под председателството на ресорния зам.-кмет Красимира Чахова, влизат председателят на ПК по спорт и младежки дейности в Общинския съвет Николай Диков, журналистите Георги Геренов, Христо Вълков и Стефан Стефанов, както и експерти от Община Стара Загора.

Ще бъдат раздадени награди за именити спортисти, навършили юбилейни годишнини през 2017 година. Тази година това са именитият бивш състезател по борба Станчо Колев - 80 години и алпинистът Костас Канидис, който навърши 60 г. Награди ще има и в категория за ветерани, спортисти с увреждания и преподаватели по физическа култура. Останалите категории са „Треньор на годината“ и „Отбор на годината“.

През 2017 г. Община Стара Загора отдели специално внимание на спорта за всички, като организира и партнира на множество инициативи, които популяризират активния начин на живот, особено сред младежите. През годината бяха открити 3 нови спортни зали - за спортни танци, по художествена гимнастика и боксова зала.

Беше реконструиран и модернизиран покритият общински плувен басейн в Стара Загора. През годината бяха ремонтирани физкултурните салони на три училища – XIII-то ОУ "Св.Паисий Хилендарски", ОУ "Георги Райчев“ и СУ „М. Горки“, а до края на годината ще бъде завършен салонът на Търговска гимназия "Княз Симеон Търновски". До 17-ти декември т.г. приключва полагането на новата подова настилка на Спортна зала „Иван Вазов“. Там от 19 до 23 декември градът ще приеме състезанията за „Купа България“ от волейболния шампионат за жени.

За трети път тази година в Стара Загора се проведе и Европейска седмица на спорта #BeActive, а едно от лицата на седмицата бе многократната шампионка и медалистка в леката атлетика от Световни и Европейски първенства за ветерани Красимира Чахова, ресорен зам.-кмет на града.

Спортният календар на Община Стара Загора за 2017 година отчита над 175 спортни събития и дейности, които насърчават активното спортуване и здравословния начин на живот сред всички възрастови групи. До момента в спортните събития са се включили повече от 25 000 активни участници, които са били наблюдавани и подкрепяни от повече от 140 000 души. Най-малкият участник в спортна инициатива е Стефан Драгнев, на 2 г. 7 м. от Стара Загора, който участва във велопохода, организиран в рамките на Седмицата на мобилността, а най-възрастната участничка е на 90 години и е активен участник в заниманията по гимнастика на открито.

13.12.2017 г.

Дарение за децата от Центъра за настаняване от семеен тип в кв. „Кольо Ганчев“ направиха днес служители от Сосиете женерал Експресбанк в Стара Загора. Те донесоха в дома бельо за децата и младежите.
Центърът е един от седемте изградени от Община Стара Загора по проект „Деинституционализация на деца в риск посредством изграждане на Центрове за настаняване от семеен тип" и е за деца с увреждания, обясни Нели Баджакова, директор на центровете. В него живеят 12 деца и младежи на възраст от 15 до 24 години. Те са с различни тежки заболявания като детска церебрална парализа, епилепсия, хидроцефалия и др.
„Нуждаем от всичко, от което има нужда в един дом“, каза още Баджакова. По думите й децата и младежите имат нужда от обувки, домашни чехли, постелъчен инвентар, памперси, препарати за чистене и дезинфекция и др. Получавали са различни дарения, но за пръв път банка е решила да помогне.
„Опитваме се да направим нещо не само като банка, но и като социална институция. Разговаряхме със секретаря на Община Стара Загора Делян Иванов и с главния финансист Цанка Ганева, как можем да помогнем. Те ни дадоха насока, която ние приехме с удоволствие“, сподели Васил Пенелов, директор на офисите в Стара Загора, група Бургас. По думите му са започнали да пробиват един път, който трябва да се разшири. „Надяваме се, нашите колеги от другите банки да го поемат като добър пример“, допълни Васил Пенелов. Той пожела отворените вече врати на центъра да останат широко отворени и за другите представители на банките в Стара Загора.
От тях пък те получиха специално изработени картички с пожелания за мирна, плодовита и честита Нова година.

IMG 3690 IMG 3705 IMG 3715 

Днес (12 декември 2017 г.), в 17:30 ч. на II експозиционно ниво в Регионалния исторически музей – Стара Загора се открива нумизматична изложба, която представя най-новите научни постижения, свързани с изследванията за готите и Берое.

За пръв път се показват части от 5 съкровища с монети, денари и антониани от средата на III-ти век, открити в околностите на старозагорските села Свобода, Сладък кладенец, Михайлово, Самуилово, Братя Даскалови и Казанка. На територията на Августа Траяна/Берое са открити общо 15 монетни съкровища, чието местонамиране маркира пътищата на готските нашествия в Тракия в средата на III-ти век.

Според монетните находки се предполага, че готите са нападнали Тракия преминавайки през Прохода на Републиката в Стара планина и след това са преминали през Новозагорския проход в Средна гора. След опустошенията покрай Берое и във Филипопол са се изтеглили през прохода Пъстрово - Средногорово в Средна гора и след това през Шипченския проход в Стара планина са се отправили към Абритус.

Акцент в изложбата е фотокопие на ценен палимпсест, подарен в XVI-ти век на Виенската национална библиотека, в който е споменат Берое с нови данни за събитията от 250 г. В манускрипта се споменава за построяване на укрепление с отбранителна цел край Берое. Възможно е това да е укреплението при с. Землен, за което има данни, че е ползвано и през IV-ти век за отбрана от готите, считат специалистите от РИМ – Стара Загора.

Текстът на палимпсеста е идентифициран с труда на Дексип от Атина „Скитика”. Публикуван е от д-р Яна Грускова от Братиславския университет, сътрудник в Австрийската академия на науките и Гунтер Мартин (университета в Цюрих). Внимание в изложбата е отделено и на Аспар, алано-готски благородник, отличен с най-високите византийски военни отличия, който е имал резиденция в Берое. За спасяването на Берое от хуните, градската управа му издига бронзова статуя, от която е запазен мраморният постамент под нея (сега експониран в музея в Стара Загора).

12.12.2017 г.

Децата от четвърта подготвителна група на детска градина №3 „Ян Бибиян“ в Стара Загора днес се включиха в Третата национална седмица на четенето 2017 г. Тя е организирана от Министерството на образованието и науката и Регионалното управление на образованието (РУО) – Стара Загора.
Най-напред малките старозагорчета от група „Таралеж“ отговаряха на загадки свързани със знамето и герба на Република България, столицата на страната и работата на Народното събрание. След това народният представител Маноил Манев разказа за работата на депутатите и отговорностите им. Той сподели с малчуганите, че единственият им началник е българският народ, който ги и избрал.
Пред децата Маноил Манев прочете приказката „Коледата на мечетата“, в която се разказва как децата зарадвали за Коледа своя учител. След това децата коментираха поуките от приказката. На своите палитри те създадоха рисунки, които биха подарили на Коледа, за да зарадват някой любим човек. Манев им обеща, че тези рисунки ще бъдат събрани в изложба във фоайето на Областна администрация, а след това раздадени на хората. Той получи в дар и книгата на Хорхе Букай „Приказки за размисъл“ (Приказки за приспиване на деца и събуждане на възрастни).
Приказката „Лъвът и мишката“ прочете на децата Пенка Чавдарова, началник отдел „Образование“ в Община Стара Загора. След това тя им пожела щастливи и весели празници.
По време на срещата художникът Наньо Нанев започна специална рисунка, на която ще бъдат изобразени всички деца участвали в нея.
Децата получиха и книжки от Регионалното управление на образованието.
По-рано през деня в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ официално бе открита Третата национална седмица на четенето. „Няма нищо по-гарантирано за развитието на ума, за формирането на различни умения от възможността да държиш писания лист пред себе си“, каза Иванка Сотирова, зам.-кмет по хуманитарни дейности в Община Стара Загора. Тя прикани родителите да подарят и книжка на своите деца за Коледа.

IMG 3551 IMG 3650 1 IMG 3668 IMG 3675

Победителите в конкурса „Аз и природата“ получиха своите награди на специална церемония днес в залата на Центъра за подкрепа за личностно развитие към Община Стара Загора. Той бе организиран от Община Стара Загора и фирмата за разделно събиране на отпадъци „Екоколект“.
В конкурса се включиха възпитаници на седем училища в Стара Загора, които представиха над 200 рисунки.
„Благодаря на родителите и учители, които създават отговорно отношение у децата към природата. Децата се представиха отлично. Всички искаме да живеем в чиста околна среда и това е наша отговорност. Разчитаме на Вас да бъдете будни в тази инициатива“, каза Росица Копривчина, директор на дирекция „Транспорт, чистота и екология“ в Община Стара Загора.
„Заедно с Общината се грижим Стара Загора да бъде по-чист град. За първи път организираме конкурса, умишлено зададохме по-обща тема, но повечето от децата са хванали идеята за разделно събиране на отпадъци“, сподели Виктория Гецова, регионален мениджър на „Екоколект“. Според нея, конкурсът е сериозен, оспорван и е преминал на много високо ниво. Специална комисия е оценявала рисунките. Макар че го няма в регламента, е решено добрите рисунки да получат поощрителни награди. Такива бяха връчени на двадесет малки художници.
Първа награда в конкурса спечели Раела Владимирова Матуски, ученичка във втори клас в СУ „Иван Вазов“, която получи таблет от организаторите. Втората награда (тонколони) бе присъдена на Мариела Пламенова Пенчева, второкласничка от ОУ „Кирил Христов, а третата ( слушалки) на Полина Галинова Господинова, ученичка от 13-то основно училище „ Свети Паисий Хилендарски“.
Благодарствени грамоти за активно участие бяха връчени на седем училища: Шесто основно училище „Свети Никола“, СУ „Иван Вазов“, 13-то ОУ „Свети Паисий Хилендарски“, 9-то ОУ „Веселин Ханчев“, 11-то ОУ „Николай Лилиев“, 4-то ОУ „Кирил Христов“ и ОУ „Георги Райчев“.

IMG 3584 IMG 3592 IMG 3599

На 13 и 28 декември от 19 часа на сцената на Операта ще видите последната реализация на оперетата на оперетите „Царицата на чардаша“ от Имре Калман. Режисьор е Николай Априлов /негова е и адаптацията на либретото на Ищван Бекефи и Дешо Келер/, диригент Владимир Бошнаков, сценография и костюми Радина Близнакова и Лилия Бабунова , хореография Татяна Янева. В главните роли ще видите Николай Априлов, Диана Найденова, Георги Султанов, Николай Моцов, Камелия Стойчева, Нели Нечева, Яница Нешева, Георги Динев, Велин Михайлов, Шмилена Султанова, Елена Петрова, Евгений Арабаджиев, Игнат Желев, Симеон Симеонов, Иван Кабамитов, Ивайло Йовчев и др.,оркестър,хор и балет на Държавна опера Стара Загора.

Когато ни е тъжно, без значение дали е от времето или от годините, които отминават, искаме радост – експлозия от музика, танци и красота. А когато ни е хубаво – искаме да празнуваме – с песни, вино и красиви жени! Всичко това можем да намерим във вечната творба на Имре Калман – „Царицата на чардаша“. И още – изящество, финес, елегантност. Това е времето на дългите рокли, учтивите кавалери, нежния шепот и дълбока страст. Това не е нашето време. Годината е 1912. Мястото е Будапеща и Виена. Силва Вареску, Едвин, контеса Щаси, княз Леополд, генерал Ронсдорф, Цецилия (разбира се!), както и граф Бони и Фери Бачи – ще ви въвлекат в една на пръв поглед много позната история. Млад мъж е влюбен лудо във вариететна актриса. Майка му, която също е била такава, не желае тази любов да продължи и прави всичко възможно да ги раздели. От всичко това се завихрят урагани от емоции, съмнения и страсти докато в един миг всички прегради към тяхното щастие падат.

Премиерата на „Царицата на чардаша“ е на 17 ноември 1915 във виенския „Йохан Щраус – театър“. Успехът бил триумфален! Днес е трудно да си представим реакцията на зрителите, когато този единствен по рода си водопад от шлагери се изсипва върху тях изведнъж! Въпреки неласкавите оценки на виенската преса, която е възмутена от острата сатира срещу аристокрацията, спектакълът не слиза от сцена в продължение на две години. Всяка вечер тълпа виенчани щурмуват касата на театъра и сякаш пламенните любовни дуети на Силва и Едвин заглушават топовните гърмежи на Първата световна война.

Първата постановка на „Царицата на чардаша“ в Стара Загора е била на 6 март 1958 година с диригент Илия Илиев и режисьор Георги Петров. Следващата премиера е след 30 години – на 16 юни 1988 година отново с режисьор Георги Петров и диригент Красимир Къшев. През 2006 година на 16 април е предпоследната премиера. Режисьор е Бойко Илиев, диригент Красимир Къшев, хореограф Алида Бонева , хормайстори Богдана Попова и Младен Станев.

Тази оперета е наистина един „прекрасен сън“. Трябва всеки да я чуе и види поне веднъж в живота си. Танц за духа и феерия от чувства. Невероятните вокални изпълнения, красивия декор и брилянтния оркестър представят една вечно неостаряваща и жива Царица на чардаша!

„ ...странно нещо е любовта е ...“ ! Оперета! Това също е в нашия стил!

 

На основание чл. 6, ал.9 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда Община Стара Загора обявява информация за преценяване необходимостта от ОВОС на инвестиционно предложение „Изграждане на инсталация за производство на пелети от биомаса и производство на топлинна и електрическа енергия чрез когенерация на неопасни отпадъци и биомаса“ в имот № 77476.507.57 по кадастралната карта на с. Хрищени, община Стара Загора.

Възложител: „ВОЛТСИСТЕМ“ ООД

Адрес за кореспонденция: гр. София, ул. „Ген. Тошев“ № 8А, вх. В, ет. 1

Лице за контакти – Атанас Ангелов, тел.: 0888/ 451370.

Информацията за преценяване необходимостта от ОВОС е на разположение за сведение и изразяване на становища от заинтересовани лица в периода от 11.12.2017 г. до 24.12.2017 г. вкл. в сградата на Общинска администрация, стая № 603, телефон: 042/ 614 663.

 

От днес до 15 декември 2017 г. Стара Загора е домакин на Третата национална седмица на четенето 2017 г. Тя е организирана от Министерството на образованието и науката и Регионалното управление на образованието (РУО) – Стара Загора. Следващите дни от седмицата ще са наситени с интересни и вълнуващи срещи с автори на книги, с приказни и литературни герои, с инициативи за споделяне на удоволствието от четенето и даряване на книги, със състезания по четене и по български език, с творчество в ателиетата за творческо писане.

Община Стара Загора е партньор на събитието, заедно с Регионална Библиотека „Захарий Княжески“, Държавен Куклен театър  и други образователни институции от област Стара Загора.


 

(ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА)

 

ПЪРВИ ДЕН понеделник, 11.12.2017 г.10:30 – 12:00 часа: Откриване на Националната седмица на четенето в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – гр. Стара Загора12:00 часа коктейл в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – гр. Стара Загора15:30 часа: Четене на приказки и разкази от публични личности в ДГ № 3 „Ян Бибиян“, гр. Стара Загора, с участие на г-н Маноил Манев, народен представител в 43 НС.Електронна анкета „Обичам да чета, защото...?“ с ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап от училищата на област Стара Загора17:00 часа: „Сладка Коледа“ – практикум с родители, който включва изработване на коледна украса, коледни сладкиши, четене на коледни приказки от родители и слушане на коледни песни. Поздрав от децата към родителите с коледни стихчета и песни – ПГ 5 г. при ДГ № 34 „Райна Княгина“, гр. Стара ЗагораВТОРИ ДЕН вторник, 12.12.2017 г.10:30 часа: „Приказна мозайка“ – деца от ДГ №13 „Мечо Пух“, гр. Казанлък, и деца от ДГ № 3 „Теменуга“, гр. Казанлък /50 деца/ в Актовата зала на СУ „Екзарх Антим I“, гр. Казанлък12:00 часа: „Книгата на моето училище“ – ученици от VI ОУ „Свети Никола“, гр. Стара Загора /актова зала на училището/12:20 часа: „Празник на приказките“ – представяне на драматизации на приказки, подготвени от учениците от I, II и III клас в Актовата зала на СУ „Екзарх Антим I“, гр. Казанлък13:00 часа: – Дидактична игра „Приказен пъзел“ /създаване на нова приказка чрез комбиниране и съчетаване на откъси от прочетени приказки/ с учениците от V клас на СУ „Екзарх Антим I“, гр. Казанлък10.00 часа: Среща с поетесата Мария Донева – домакин ДГ № 2 „Зорница“, гр. Стара Загора и 20 деца (слушатели) от ДГ № 24 „Радост“, гр. Стара Загора10:00 часа: Нотариус Антония Коева – член на „Зонта Клуб“, гр. Стара Загора и председател на фондация „Темида арт“ чете приказки за правата на децата – ДГ №11 „Загоре“, гр. Стара Загора10.30 часа: „Из златното букварче на баба“ – бабите от „Баболандия“ – автентична коледна трапеза край огнището се разказват приказки, драматизация „Който не работи, не трябва да яде“ – с участието на деца от ПГ 5 годишни. ДГ № 10 „Светлина“, гр. Стара Загора16:00 часа: Среща разговор с акад. Крум Георгиев – фолклорист и автор на стихосбирка за деца – ДГ № 8 „Българче“, гр. Стара Загора – участват 3б и 3 групи 70 деца.17:00 часа: Маратон на четенето: Участници от школа ,,Училище по драма“ с ръководител Иван Калошев – актьор в Драматичен театър „Гео Милев“, ще четат любими детски произведения пред децата от подготвителна група на детската градина – ДДГ,,Калина“, гр. Стара Загора към МОТРЕТИ ДЕН сряда, 13.12.2017 г.10:00 часа: ДГ № 2 “Зорница“, гр. Стара Загора – драматизации, с участието на г-жа Златева от Библиотека „Родина“ и четене на приказки, от г-н Желязко Динев, журналист от Телевизия Стара Загора и от деца от Пето основно училище „Митьо Станев“, гр. Ст. Загора – бивши възпитаници на детската градина (сега второкласници)„Най-добър...” – състезания за най-добър четец, състезания за най-добър разказвач, състезания по правопис – организирано от БАН и МОН10:30 часа: ОУ „Кирил Христов“ – „Да четем с баба, мама и татко“- представяне на презентации и четене с ученици от I „г“ клас – 26 ученици12.00 часа: Провеждане на езиково състезание с учениците от XII клас. Подготвяне на презентации за книгите, четенето и любимите герои от учениците от VIII, IX, X, XI и XII клас, които да се показват на мониторите в коридорите на СУ „Екзарх Антим I“, гр. Казанлък10:30 часа: „Любими приказки“ – Валентина Петрова от библиотека „Родина“, гр. Стара Загора – чете приказки и разказва за професията си в ДГ № 24 „Радост“, гр. Стара Загора и с ДГ№ 2 „Зорница“, гр. Стара Загора11:00 часа: „Четем и се забавляваме заедно“ – гостуване на ученици от Частно училище „Ян Бибиян“ в ПГ на 6 г. „Бамсе“ и ДГ № 7 „Светулка“, гр. Стара Загора – гости 22 деца начален етап и домакини11:45 часа: Четене за Рождество Христово с ученици от I и II клас, изучаващи „История на религиите“ в ОУ „Кирил Христов“, гр. Стара Загора, и изработване на табло „Моят любим герой“ – представяне на любима книга и изработване на табло от ученици VI клас. Конферентна зала на ОУ „ Кирил Христов“, гр. Стара Загора12:30 – 14:00 часа: Провеждане на игра „Поетична мозайка“ с учениците от XI б клас на СУ „Екзарх Антим I“, гр. Казанлък13:30 часа: „Четящата банда“ – ученици от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ представят любими произведения.13:45 часа: „Познаваме ли света на книгите“? – интерактивна игра с ученици от VII клас. В СУ „Екзарх Антим I“1 гр. Казанлък15:00 часа: „Сказание за тримата братя- Барсил, Булгар и Хазар“ – пърформанс, част от историческа фентъзи трилогия ,с участие на школата „Багатур“ с Райчо Гънчев идеца от ДГ № 10 „Светлина“, гр. Стара Загора16:00 часа: Членове от женско дружество ,,Българка“ и ветерани от Областния съвет на СВВБ, децата ще драматизират моменти от детски приказки. За озвучаване ще се включат и родители-музиканти от военен духов оркестър на Втора Тунджанска механизирана бригада – ДДГ ,,Калина“ към МОЧЕТВЪРТИ ДЕН четвъртък, 14.12.2017 г.09:00 часа: Творческа работилница и среща разговор с Елена Цанева – художник „Рисуване и апликиране на любими герои от приказки“ – ДГ № 8 „ Българче“, Стара Загора09:30 часа: къща музей „Гео Милев“- среща с Яна Ленова-Димитрова – организирана работилница и „Работна Мецана“ – драматизация от децата от ДГ №24 „Радост“, гр. Стара Загора.10:00 часа: „Коледно пътешествие“ – драматизация на децата от ДГ № 6 „Камбанка“, гр. Стара Загора, с гости деца от ДГ № 17 „Знаме на мира“, гр. Стара Загора, ДГ № 29 „Славейче“, гр. Стара Загора10:30 часа: Високопреосвещенство Старозагорски митрополит КИПРИАН ще почетете на децата благочестиви четива, за да преподадете архипастирската си любов и загриженост към тях -ДГ № 23 „Кипарис“, гр. Стара Загора11:00 часа: Посещение на библиотеката към Читалище „Стефан Генчев“ , с. Хрищени от децата на ПГ и четене на приказки от кмета на с. Хрищени, г-жа Р. Желева – ДГ № 26 „Лилия“, с. Хрищени11:00 часа: Драматизация на приказката „Коледа в гората“ от децата от I гр., представяне на обичая „Бъдни вечер“ с децата от ПГ- 6 г. и четене на коледни стихотворения от учениците на НУ „Кольо Ганчев“ и ДГ № 11 „Загоре“, гр. Стара Загора11:00 часа: „Спящата красавица – синтез на изкуствата“ ДГ № 5 „Мечо Пух“, гр. Стара Загора16:30 часа: „Деца четат на деца“ – четвърта подготвителна група и„Родители четат на деца“ – трета подготвителна група в ДГ № 13 „Пролет“, гр. Стара Загора16:00 часа: Драматизация на приказките „Палечка“ и „Сливи за смет“ – участват децата от 3-а и 4-а групи. Съвместна инициатива с участие на деца, с които се работи от НПО „Алтернатива 55“ в салона на ДГ № 8 „Българче“16:00 часа: Проект „Родителско доброволчество“ – „Мамо, моля, прочети ми!“ Родители на децата от втора група „Мики Маус“ ще четат приказки на своите деца в групата – ДГ № 7 „Светулка“, гр. Стара Загора, Деца от групата17:00 часа: Етюд „Листата на брезата“ от Леда Милева в ДГ № 35 „Свобода“, гр. Стара ЗагораПЕТИ ДЕН петък, 15.12.2017 г.10:30 часа: Закриване на националната седмица и представяне на резултатите от реализираните дейности в Държавен куклен театър – Стара Загора


Страница 1 от 680

Важни телефони

Телефон за информация и централа:
(042) 614 614
Горещ телефон за сигнали: 
0800 157 37
Дежурен общински съвет за сигурност:
(042) 628 683, 614 821, 250 005; 0885 901 212 през цялата година
Зимна поддръжка на пътищата:
Общински пътища – PSI – дежурен база „Голеш" – 0882 988 437
Градска мрежа – ДЗЗД "ГРИЙН ПАРТНЪРС - БКС" – дежурен – 0898 460 273
Сметосъбиране: – ДЗЗД "ГРИЙН ПАРТНЪРС - БКС" – дежурен – 0898 460 273  

 

Контакти

logo

  • п.к. 6000
  • Адрес град Стара Загора, бул. Цар Симеон Велики № 107
  • Телефон за информация и централа:
    (042) 614 614
    Факс (042) 25 91 32
    Горещ телефон за сигнали - 0800 157 37
  • Електронна поща mayor@starazagora.bg ; sz@starazagora.bg

Снимки от Стара Загора

 Нагоре
Ние използваме бисквитки за да подобрим ефективността на нашия уебсайт. Виж повече...