Европейската седмица на мобилността в Стара Загора започна със състезание с ролери

15 Септември 2017
Rate this item
(0 votes)
Повече от 30 деца се състезаваха с ролери днес на кестеновата алея в парк „Пети октомври“ в Стара Загора. Проявата премина при голям интерес и даде старт на поредицата от инициативи, с които градът отбелязва 11-та си поред „Европейска седмица на мобилността”.

Оспорваното състезание на слалом протече на принципа на пряката елиминация между участниците в 5 кръга. Не липсваха спортни емоции, драми и падания, но до сериозни контузии не се стигна. Победителите бяха наградени от зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова.

На първо място се класира Росица Йорданова от 4-то Основно училище „Кирил Христов“, която успя да премине по трасето най-бързо. Втори е 8-годишният Виктор Влаев от училище „Л. Каравелов“ в Ямбол, който участва в надпреварата заедно с баща си Владимир Влаев, единственият възрастен участник по трасето. На трето място се класира Мария Михайлова от Второ Основно училище „П. Р. Славейков“ в Стара Загора.

Включиха се още деца от XI-то Основно училище „Н. Лилиев“, СОУ „В. Левски“, „Национално училище за музикални и сценични изкуства „Хр. Морфова“ , Профилирана природо-математическа гимназия „Гео Милев“ и Пето Основно училище „М. Станев“. Всички участници получиха грамоти и награди от Община Стара Загора и партньорите от ЕИЦ „Европа директно” и АРИР Стара Загора.

На 18.09. всички любители на колоезденето са поканени на велопоход. Стартът ще бъде даден в 10:00 часа пред Община Стара Загора, а финалът след 2 километровата дистанция, е пред мол Галерия, където ще се проведе награждаването на победителите и обучение по Първа долекарска помощ, организирано от специалните гости на събитието – Български младежки червен кръст. Зрителите ще получат карта с цялата веломрежа на града, брошури със закони и съвети за безопасно управление на велосипед в градски условия, както и награди и изненади осигурени от партньорите на събитието.

Голяма част от кампанията ще протече в социалната мрежа Фейсбук, където ще бъде публикувана регулярно информация за различните видове зелени алтернативи на придвижване и ползите от тях.

Събитията от Европейската седмица на мобилността в Стара Загора ще завършат на 25-ти септември с награждаване на победителите във фотоконкурса „Заедно стигаме по-далеч”. Припомняме, че до 21.09. всеки желаещ може да участва в конкурса, като публикува снимка в официалната страница на инициативата: https://www.facebook.com/mobilityweekstz/

Тази година под мотото „Чиста, споделена и интелигентна мобилност” за пръв път Стара Загора се включва като Златен участник в кампанията, регистрирайки се по три критерия за участие: Въвеждане на постоянни мерки, провеждане на седмица с дейности и обявяване на 22ри септември за Ден без автомобили.

Община Стара Загора отправя призив към всички жители на града да се включат в програмата и да подкрепят усилията за изграждане на една чиста, споделена и иновативна мобилност в нашия зелен град. Заедно стигаме по-далеч!

Партньори на Европейската седмица на мобилността са Радио Стара Загора, БМЧК Стара Загора, КАТ и Мол Галерия.
 • Европейската седмица на мобилността в Стара Загора започна със състезание с ролери_1
 • Европейската седмица на мобилността в Стара Загора започна със състезание с ролери_2
 • Европейската седмица на мобилността в Стара Загора започна със състезание с ролери_3
 • Европейската седмица на мобилността в Стара Загора започна със състезание с ролери_4
 • Европейската седмица на мобилността в Стара Загора започна със състезание с ролери_5
 • Европейската седмица на мобилността в Стара Загора започна със състезание с ролери_6

Важни телефони

Телефон за информация и централа:
(042) 614 614
Горещ телефон за сигнали: 
0800 157 37
Дежурен общински съвет за сигурност:
(042) 628 683, 614 821, 250 005; 0885 901 212 през цялата година
Зимна поддръжка на пътищата:
Общински пътища – PSI – дежурен база „Голеш" – 0882 988 437
Градска мрежа – ДЗЗД "ГРИЙН ПАРТНЪРС - БКС" – дежурен – 0898 460 273
Сметосъбиране: – ДЗЗД "ГРИЙН ПАРТНЪРС - БКС" – дежурен – 0898 460 273  

 

Контакти

logo

 • п.к. 6000
 • Адрес град Стара Загора, бул. Цар Симеон Велики № 107
 • Телефон за информация и централа:
  (042) 614 614
  Факс (042) 25 91 32
  Горещ телефон за сигнали - 0800 157 37
 • Електронна поща mayor@starazagora.bg ; sz@starazagora.bg

Снимки от Стара Загора

 Нагоре
Ние използваме бисквитки за да подобрим ефективността на нашия уебсайт. Виж повече...