Над 100 деца участваха в проявите от Европейската седмица на спорта в Стара Загора

26 Септември 2017
Rate this item
(0 votes)
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старт на проявите от Европейската седмица на спорта #BeActive в парк „Артилерийски“ в Стара Загора. В състезанията, проведени на 4-те игрища, участваха над 100 деца от 6-то ОУ „Св. Никола“, Второ ОУ „П.Р.Славейков“, 13-то ОУ „Св. Отец Паисий“, 5-то ОУ „М. Станев“, 11-то ОУ „Св. отец Паисий“ и СОУ „М. Горки“, които се състезаваха на тенис на корт, футбол, стрийт баскетбол, щафетни игри, волейбол и дърпане на въже.

Събитието се организира от Министерството на младежта и спорта, което е координатор за България на Инициативата на Европейската комисия #BeActive. Многократната шампионка и медалистка в леката атлетика от Световни и Европейски първенства за ветерани Красимира Чахова, зам.-кмет на Стара Загора, е един от посланиците на Европейската седмица на спорта #BeActive заедно с други изявени наши спортисти като Тереза Маринова, Антъни Иванов, Цветан Соколов, Радена Ангелова, Ивелин Попов, Мария Йовкова, Ружди Ружди и др. Тя благодари на министър Кралев и се обърна към присъстващите с думите – „Радвам се, че имаме възможността да бъдем днес заедно тук. Надявам се наистина не само да спортуваме, но и да се забавляваме. Знаете, че спортът ражда много добри приятелства, които остават дълго напред във времето и в годините. ”

„Здравейте! За втори път в рамките на няколко дни съм в Стара Загора – Европейският град на спорта. Вие заслужавате тази титла, защото сте един от най-спортните градове на България. Виждам колко много обичате спорта. Благодаря на родителите ви, на учителите ви, които ви учат на любов към спорта. Занимавайте се с любимото си спортно занимание. Някои от вас може да станат професионални спортисти, на други от вас ще им остане любов за цял живот. Никога не забравяйте, че времето отделено за спорт в рамките на годините ще ви се връща многократно – развивате си характера, ставате силни личности. Все неща, които ще ви трябват в бъдеще. Бъдете живи и драви, Бог да ви пази и успех на Стара Загора!“, пожела министърът.

На церемонията присъстваха народният представител Радостин Танев, общинският съветник Динко Михайлов, гл. експерт към спортното ведомство Илия Илиев, спортни деятели, любители на спорта и медии.

Европейската седмица на спорта се организира за трета поредна година спортни събития в София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград и Враца. Проектът е съфинансиран по Програма Еразъм + на Европейския съюз.
 • Над 100 деца участваха в проявите от Европейската седмица на спорта в Стара Загора_1
 • Над 100 деца участваха в проявите от Европейската седмица на спорта в Стара Загора_2
 • Над 100 деца участваха в проявите от Европейската седмица на спорта в Стара Загора_3
 • Над 100 деца участваха в проявите от Европейската седмица на спорта в Стара Загора_4
 • Над 100 деца участваха в проявите от Европейската седмица на спорта в Стара Загора_5

Важни телефони

Телефон за информация и централа:
(042) 614 614
Горещ телефон за сигнали: 
0800 157 37
Дежурен общински съвет за сигурност:
(042) 628 683, 614 821, 250 005; 0885 901 212 през цялата година
Зимна поддръжка на пътищата:
Общински пътища – PSI – дежурен база „Голеш" – 0882 988 437
Градска мрежа – ДЗЗД "ГРИЙН ПАРТНЪРС - БКС" – дежурен – 0898 460 273
Сметосъбиране: – ДЗЗД "ГРИЙН ПАРТНЪРС - БКС" – дежурен – 0898 460 273  

 

Контакти

logo

 • п.к. 6000
 • Адрес град Стара Загора, бул. Цар Симеон Велики № 107
 • Телефон за информация и централа:
  (042) 614 614
  Факс (042) 25 91 32
  Горещ телефон за сигнали - 0800 157 37
 • Електронна поща mayor@starazagora.bg ; sz@starazagora.bg

Снимки от Стара Загора

 Нагоре
Ние използваме бисквитки за да подобрим ефективността на нашия уебсайт. Виж повече...