Нов басейн с олимпийски размери пожела на Стара Загора звездата на българското плуване Таня Богомилова

27 Октомври 2017
Rate this item
(0 votes)
„Радвам се, че в Стара Загора успяхте да обновите общинския плувен басейн, такива трябва да има в България. Хубаво е, че този турнир се завърна, домакините винаги са били от най-добрите в плуването, а клуб „Траяна“ от водещите“, каза днес олимпийската шампионка Таня Богомилова, генерален секретар на Българската федерация по плувни спортове. По думите ѝ, от Стара Загора могат да излязат много таланти. „Пожелавам тук да има и 50-метров басейн, за да приемате големи състезания“, допълни шампионката. Тя обеща съдействие и подкрепа от страна на Федерацията за осъществяване на идеята.

Един от най-успешните ни плувци Антъни Иванов, националката Габриела Георгиева, мениджърът на националния отбор Кристиян Минковски, Стефан Вачев, президент и треньор на старозагорския клуб „Траяна“ и Таня Богомилова се срещнаха днес с ресорния зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова. „Радвам се, че заедно с Антъни Иванов бяхме посланици и лица на кампанията #Beactive „Европейска седмица на спорта“, радвам се, че турнирът „Руси Русев“ е възстановен и се надявам, че някой от нашите плувци може да поеме щафетата в голямото плуване“, каза още Чахова.

Антъни Иванов сподели, че турнирът е добре организиран, не се гони масовост при участието, което дава възможност на добрите плувци за по-сериозни постижения. В момента усилията му са насочени към медал от Европейско първенство през декември, готви се и за Световното първенство догодина.

„Основната ни цел е да се популяризира плувния спорт в Стара Загора и извън нея, за да може тази хубава материална база да се ползва от много деца“, каза Кристиян Минковски. Той сподели, че интересът към открития урок изнесен в басейна от Антъни Иванов и Габриела Георгиева е събрал много малки спортисти. Минковски също обеща съдействие и помощ за нов олимпийски басейн.

Таня Богомилова връчи плакет за кмета Живко Тодоров, с благодарност за това, което прави и ще прави за българското плуване.

Шестото издание на Международния турнир по плуване „Руси Русев“ ще се проведе в събота и неделя на обновения общински басейн. В Стара Загора ще се съберат асове в плувния спорт, които ще покриват нормативи за Европейското първенство на малък басейн, което ще се състои в Дания през декември.

Организатор на турнира е Плувен клуб „Траяна“, с подкрепата на Община Стара Загора.

Началото на първия състезателен полуден е в събота от 9.30 часа. От 16.30 часа ще се състои официалното откриване, а половин час по-късно започва втори състезателен полуден. В неделя от 9.30 часа ще се проведат състезанията от третия полуден.

Състезателите с най-добри постижения по точковата таблица на ФИНА ще получат парични премии. Ще бъдат отличени и треньорите на най-добрите състезатели при мъжете и жените. Наградите ще връчи актрисата Койна Русева, дъщеря на треньора, на чието име е турнирът.

„ Надяваме се турнирът да остане и догодина в календара на Федерацията, както и Стара Загора да бъде домакин на Държавен шампионат на малък басейн“, сподели Стефан Вачев.
IMG 8697 1 IMG 8715 IMG 8724
27.10. 2017 г.

Важни телефони

Телефон за информация и централа:
(042) 614 614
Горещ телефон за сигнали: 
0800 157 37
Дежурен общински съвет за сигурност:
(042) 628 683, 614 821, 250 005; 0885 901 212 през цялата година
Зимна поддръжка на пътищата:
Общински пътища – PSI – дежурен база „Голеш" – 0882 988 437
Градска мрежа – ДЗЗД "ГРИЙН ПАРТНЪРС - БКС" – дежурен – 0898 460 273
Сметосъбиране: – ДЗЗД "ГРИЙН ПАРТНЪРС - БКС" – дежурен – 0898 460 273  

 

Контакти

logo

  • п.к. 6000
  • Адрес град Стара Загора, бул. Цар Симеон Велики № 107
  • Телефон за информация и централа:
    (042) 614 614
    Факс (042) 25 91 32
    Горещ телефон за сигнали - 0800 157 37
  • Електронна поща mayor@starazagora.bg ; sz@starazagora.bg

Снимки от Стара Загора

 Нагоре
Ние използваме бисквитки за да подобрим ефективността на нашия уебсайт. Виж повече...