Общинските съветници търсят подходящ управител на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Стара Загора

03 Декември 2015

На 4 декември, от 14.00 часа, в зала „П. Р. Славейков" на Община Стара Загора, ще се проведе извънредно заседание на Общинския съвет. Сесията на съветниците се налага поради необходимостта от избиране на управител на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания.
На свое извънредно заседание, Председателският съвет към Общинския съвет взе решение да продължат разговорите с кандидатите за длъжността.
„До момента кандидатурите или не отговарят на изискванията за длъжността, или кандидатите се отказват като се запознаят в детайли с работата на болничното заведение. Състоянието на болницата не е трагично, откъм финансова страна, но е притеснително, защото без мениджър, плащанията се трупат", коментира председателят на ОбС Емил Христов. „Два са важните компонента – да не бъде прекратена дейността на лечебното заведение и да не се изгубят квалифицираните кадри, които работят в него", допълни още Христов.
Д-р Златина Нанева, директор на Регионалната здравна инспекция (РЗИ – Стара Загора), подчерта наложащото назначаване на управител на болницата, поради спецификата на лекуващите се в нея пациенти. „Това е единствената такава специализирана болница за целия ни регион. Тук се лекуват болни не само от област Стара Загора. При спиране на работа, поради липса на ръководство и произтичащите от това замразени разплащания със Здравна каса и Министерство на здравеопазването, ще бъдат ограничени правата на пациентите. Туберкулозните заболявания са едни от водещите по смъртност, а честотата им е с висока стойност", допълни д-р Нанева. Тя запозна общинските съветници и с писмото, което РЗИ - Стара Загора е изпратила до Общинския съвет и ПК по здравеопазване.
В работната среща на Председателския съвет участие взе и д-р Славка Йорданова, директор на Регионалната здравноосигурителна каса (РЗОК). Тя също подчерта социалната значимост на болницата и спешната нужда от избиране на управител на бившия ТУБ диспансер.
На разширеното заседание присъстваха още д-р Георги Бакоев, председател на Лекарската колегия за Стара Загора, д-р Тунджай Йозтюрк, председател на ПК по здравеопазване към ОбС, представители на общинската администрация. Мариана Кръстева, зам. областен управител, изрази подкрепа за решението, което ще вземат старейшините и защитата му пред държавата в полза на всички, които се лекуват в старозагорската болница.

3. 12. 2015 г.

Важни телефони

Телефон за информация и централа:
(042) 614 614
Горещ телефон за сигнали: 
0800 157 37
Дежурен общински съвет за сигурност:
(042) 628 683, 614 821, 250 005; 0885 901 212 през цялата година
Зимна поддръжка на пътищата:
Общински пътища – PSI – дежурен база „Голеш" – 0882 988 437
Градска мрежа – ДЗЗД "ГРИЙН ПАРТНЪРС - БКС" – дежурен – 0898 460 273
Сметосъбиране: – ДЗЗД "ГРИЙН ПАРТНЪРС - БКС" – дежурен – 0898 460 273  

 

Контакти

logo

  • п.к. 6000
  • Адрес град Стара Загора, бул. Цар Симеон Велики № 107
  • Телефон за информация и централа:
    (042) 614 614
    Факс (042) 25 91 32
    Горещ телефон за сигнали - 0800 157 37
  • Електронна поща mayor@starazagora.bg ; sz@starazagora.bg

Снимки от Стара Загора

 Нагоре
Ние използваме бисквитки за да подобрим ефективността на нашия уебсайт. Виж повече...