Перпективите пред Тракийския университет и СБАЛ на пневмо-фтизиатрични заболявания обсъждаха общински съветници в Стара Загора

20 Май 2016
Днес, на традиционния Председателски съвет, преди заседание на общинските съветници в Стара Загора, гости бяха ректорът на Тракийския университет проф. Иван Въшин и временно изпълняващият длъжността директор на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания д-р Чавдар Попов.

Водачите на групи в Общинския съвет се запознаха с проектите, по които работи ТрУ и бъдещите планове на ръководството на едно от водещите в страната учебни заведения. По време на срещата стана ясно, че предстои да бъдат реализирани проекти по ОП „Регионално развитие“. Амбицията на Тракийския университет е да изгради многофункционална спортна зала, която да е с капацитет 200-250 места. Тя ще бъде използвана и като аула, защото към този момент няма такава. Проф. Въшин сподели и че се търсят варианти за публично-частно партньорство за стопанисване на почивните бази, с които разполага университета – на Старозагорските бани, Обзор и Китен.

Срещата между Председателския съвет и ректора на ТрУ завърши с планиран следващ разговор, в който да бъдат включени и областният управител на Стара Загора и депутатите от региона.

Развитието на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания, общинските съветници обсъдиха с временния директор на общинското дружество д-р Чавдар Попов. Той представи вчера пред ПК по финанси и ПК по здравеопазване финансовите отчет на дружеството, а днес той бяха обсъдени и с водачите на групи в ОбС. Предстои ПК по здравеопазване, съвместно с ПК по териториално и селищно развитие, ПК по общинска собственост и ПК по финанси, да проведат среща-разговор с персонала на болничното заведение и ръководството му, за да бъде изготвен обстоен доклад, който да подготви предложение за бъдещото развитие на дружеството. То се очаква да е готово до редовното заседание на старейшините през юни.

Д-р Попов коментира и действията си по ограничаване на разходите на болницата, като например намаляването на разходите за електроенергия, след излизане на свободния енергиен пазар. Обсъдено бе и предстоящото затваряне на кухненския блок, което няма да доведе до проблеми с храната за пациентите, тъй като вече е договорена кетъринг фирма.

Редовното заседание на общинските съветници за този месец ще бъде на 26 май, от 9.00 часа. Предстои да бъдат разгледани промени и допълнения в няколко наредби, както и одобряване на Споразумение за партньорство с град Била Церква, Украйна и с град Велики Новгород и други.

20. 05. 2016 г.

Важни телефони

Телефон за информация и централа:
(042) 614 614
Горещ телефон за сигнали: 
0800 157 37
Дежурен общински съвет за сигурност:
(042) 628 683, 614 821, 250 005; 0885 901 212 през цялата година
Зимна поддръжка на пътищата:
Общински пътища – PSI – дежурен база „Голеш" – 0882 988 437
Градска мрежа – ДЗЗД "ГРИЙН ПАРТНЪРС - БКС" – дежурен – 0898 460 273
Сметосъбиране: – ДЗЗД "ГРИЙН ПАРТНЪРС - БКС" – дежурен – 0898 460 273  

 

Контакти

logo

  • п.к. 6000
  • Адрес град Стара Загора, бул. Цар Симеон Велики № 107
  • Телефон за информация и централа:
    (042) 614 614
    Факс (042) 25 91 32
    Горещ телефон за сигнали - 0800 157 37
  • Електронна поща mayor@starazagora.bg ; sz@starazagora.bg

Снимки от Стара Загора

 Нагоре
Ние използваме бисквитки за да подобрим ефективността на нашия уебсайт. Виж повече...