Новият Младежки общински съвет на Стара Загора положи клетва

18 Януари 2017
Новият Младежки общински съвет на Стара Загора положи клетва


В зала „П.Р.Славейков”, в Община Стара Загора, днес се състоя тържествена сесия на 20–ия Младежки общински съвет. Ръководството на Млада Загора поднесе цветя пред барелефа на първия кмет на Стара Загора след Освобождението П. Р. Славейков. Малко преди това, водачите на петте комисии на МОС, заедно с председателя му Наско Насков и кметът на Млада Загора Иван Желев, проведоха първа работна среща с председателя на Общинския съвет Емил Христов и ресорния зам.-кмет на Стара Загора Иванка Сотирова.
Емил Христов връчи Правилника за дейността на ОбС на новия ръководител на Младежкия общински съвет. Христов пожела на младия си колега още по-интензивна работа, още повече инициативи и идеи, които да осъществяват заедно с Общината и местния парламент. „Това, че сте ученици, не ви спасява от критики, ако просто си стоите и не работите докато изтече мандатът ви. Нагърбили сте се с отговорността да бъдете младежки лидери – носете я достойно и отговорно. Идвайте и вземайте участие, когато е възможно, в работата на Постоянните комиси към ОбС. Радвам се, когато виждам представители на МОС на редовните ни заседания. Това показва, че вие се интересувате от случващото се в града ни“, каза Емил Христов.
Ръководителите на комиите по култура и общинска политика, по екология и превенция на здраве, по спорт и туризъм, по превенция на безопасността, престъпността и зависимостите, по благотворителност и работа с партньори поеха ангажимент да бъдат по-активни и да продължат добрата комуникация между институциите и младежите в Стара Загора.
След работната среща се проведе тържествена сесия на МОС, по време на която клетва положиха новият председател Наско Насков и кметът на Млада Загора Иван Желев. Младите хора дадоха ясна заявка да работят в името на града си и да защитават интересите на връстниците си.
„Когато преди 20 години се създаваше инициативата Младежки общински съвет, тя бе първата в България. Успоредно с това започна изграждането на младежките и детски парламенти, които също получиха широка подкрепа. Това никак не е случайно, защото младите хора усещате пулса на времето много по-лесно, много по-добре. Нашите очаквания към вас са изключително високи. Не се притеснявайте и ни търсете винаги за съвет, за подкрепа. Младежките политики са гаранция за бъдещото развитие на всички ни. По времето на вашия мандат се надявам на съвместимост и с Международния младежки център, за да се работи единно и мащабно. Бъдете инициативни, креативни и работете!“, каза по време на тържествената сесия зам.-кметът Иванка Сотирова.
„Като председател на МОС ще работя в три основни направления - укрепване на организацията и нейните дейности, добиване и развитие на умения в младежката работа, които да бъдат от полза на всички членове на младежкия парламент, както и за подобряване на досегашните ни контакти с други такива подобни структури. Убеден съм, че така ще допринеса за приемственост и генерирне на нови идеи“, пое ангажимент ръководителят на младежкия местен парламент по време на първото заседание от мандата си.
Личен опит и съвети към новото ръководство на Младежкия общински съвет сподели Радостин Танев, общински съветник и дългогодишен член на МОС.
„Поздравявам ви за това, което правите, не само днес, а като цяло. Щастлив съм, че това, което започнахме преди десетина година с мои колеги, днес е надградено и се развива. Виждам, че продължавате традиционните младежки инициативи като „Младите водачи реагират“, подобрявате и разширявате работата си с различни сродни организации“, каза на младежите Радостин Танев. „Сега имате много повече възможности и получавате пълната подкрепа и разбиране от Общината и от Общинския съвет при реализирането на инициативите и кампаниите си – възползвайте се и бъдете активни. Нека това доверие и партньорство ви мотивира още повече“, допълни Танев.
IMG 7463 IMG 7481 IMG 7486 IMG 8149 IMG 8170 IMG 8214 
18. 01. 2017 г.

Важни телефони

Телефон за информация и централа:
(042) 614 614
Горещ телефон за сигнали: 
0800 157 37
Дежурен общински съвет за сигурност:
(042) 628 683, 614 821, 250 005; 0885 901 212 през цялата година
Зимна поддръжка на пътищата:
Общински пътища – PSI – дежурен база „Голеш" – 0882 988 437
Градска мрежа – ДЗЗД "ГРИЙН ПАРТНЪРС - БКС" – дежурен – 0898 460 273
Сметосъбиране: – ДЗЗД "ГРИЙН ПАРТНЪРС - БКС" – дежурен – 0898 460 273  

 

Контакти

logo

  • п.к. 6000
  • Адрес град Стара Загора, бул. Цар Симеон Велики № 107
  • Телефон за информация и централа:
    (042) 614 614
    Факс (042) 25 91 32
    Горещ телефон за сигнали - 0800 157 37
  • Електронна поща mayor@starazagora.bg ; sz@starazagora.bg

Снимки от Стара Загора

 Нагоре
Ние използваме бисквитки за да подобрим ефективността на нашия уебсайт. Виж повече...