20-годишният Радомир Стоянов спечели бронзов медал от Световното първенство по ММА

Размер на шрифта: A A A
20-годишният Радомир Стоянов спечели бронзов медал от Световното първенство по ММА

Старозагорецът, извоювал бронзов медал от Световното първенство по ММА в Белград, в категория 84кг., Радомир Стоянов бе поздравен за успехите си от Община Стара Загора.

Спортистът получи специален плакет от  ресорния зам.-кмет Красимира Чахова. „Поздравления за огромния успех. Конкуренцията е била изключително достойна, но общата всеотдайна работа на треньор и състезател е постигнала високи резултати", обърна се към спортиста ресорният зам.-кмет Красимира Чахова.

Радомир Стоянов е не само състезател по ММА в клуб  Атила – Берое“, но и успешен съперник по борба в клуб по борба „Берое“. Той говори за трудностите, през които минава всеки спортист преди голямо първенство.

"Имаше силна конкуренция, участниците бяха над 600 души от 60 страни, но благодарение на треньора – Ивайло Георгиев, подготовката ми беше на ниво. Винаги може и по-добре, изисквам максимума от себе си и се надявам скоро да го покажа. Занапред следва Европейско първенство по ММА през месец юли и сега влагам време и усилия, за да се представя в най-добрата си форма“, сподели младата надежда.

На срещата в Общинска администрация бе и началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов, както и Ивайло Георгиев, треньор на клуб „Атила – Берое“ и национален треньор по ММА.“ Преди години само си мечтахме да стигнем световното ниво, а сега успехите са вече факт. Нашият клуб има 5 медала от Световни и Европейски първенства, благодарение на момчетата от клуба, които прославиха града ни. Днес тук неслучайно е и Пламен Димитров, състезател от клуб „Атила – Берое“ и е неизменна част от подготовката на всички. Горд съм, че от нашия старозагорски клуб - 6 човека са част от Националния отбор на България по ММА, който се състои от общо 13 души. Стара Загора винаги е бил спортен град“, сподели треньорът по ММА.

Освен титлата „Шампион на България“, Радомир Стоянов може да се похвали и с прозвището „Най-техничен състезател на България“, с което е извоювал и мястото си в Националния отбор по ММА.

"Поздравявам целия ви клуб за това, че при възможност винаги  сте инициирали много спортни събития с кауза, както и че винаги сте част от мащабните мероприятия на Общината. Това е показателно не само за вас като спортисти, но и като хора. Очакваме ви следващия път с още много покорени върхове!“, каза още ресорният зам.-кмет Чахова.

Автор: Стефани Бабадалиева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали