40 години отбеляза ОУ „Георги Райчев“

Размер на шрифта: A A A
40 години отбеляза ОУ „Георги Райчев“

Основно училище „Георги Райчев“ чества 40 години от основаването си с празничен концерт в Художествената галерия в Стара Загора. Ученици и учители посрещнаха скъпи гости, за да завършат тържествено отбелязването на годишнината.

Поздрав към присъстващите отправи ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Иванка Сотирова. „С особено вълнение, искам да отправя поздрав към вас за празника и за добре свършената работа през всички години. Сърдечно ви поздравявам и за избора на финален щрих от богатата програма - концертът тази вечер е на емблематично за нашия град място – Художествената галерия. Благодарности към директора на ОУ "Георги Райчев". Уменията, които вие и вашият екип от учители притежавате са незаменими. Всички заедно издигате престижа на училището. Основна роля имат и родителите, които подкрепят неуморно вашето старание и грижа за децата. Пожелавам на всички здраве и на добър час!“, каза Иванка Сотирова.

„Зад добрите оценки, които чух за нас се крие труда на целия екип на нашето училище. Благодарим от сърце и обещаваме да надграждаме направеното до сега и да работим за все по-добро бъдеще за децата ни. Честит празник на нашето училище!“, поздрави ученици, родители и гости на празника Николай Широв, директор на Основно училище „Георги Райчев“ .

Приветствие към присъстващите отправи и Милена Йолдова-Стоянова, началник „Регионално управление на образованието“ Стара Загора. Официални гости на събитието бяха още Станимира Димитрова, началник отдел „Образование“ на Община Стара Загора и Искра Динева, главен експерт „Регионална здравна инспекция“ Стара Загора.

Празничната програма започна още на 3 ноември – с писане на стихове с перо, посветени на патрона на старозагорското училище, в Регионалния исторически музей. Открита бе и площадка за обучение по БДП, която е изградена по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“. Във фоайето на училището бе наредена изложба „Цвят в приказния свят“ с творби по творчеството на Георги Райчев. Програмата включи още инициативи за любителите на книгите „Приказки под липите“ и „Най-хубавото птиче“. Проведе се и Ден на отворените врати в училището, който предостави възможност за разходка из школото, както и кратка беседа.

Автор: Стефани Бабадалиева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали