„Beerфестът“ тази година - 5 дни музика и пиво

Размер на шрифта: A A A
„Beerфестът“ тази година - 5 дни музика и пиво

Традиционният фестивал „Beerфестът“ се завръща, за да донесе много музика, качествени напитки и емоции на старозагорците и гостите на града. Седмото издание на феста ще започне на 31 август и ще продължи до 4 септември. Градът на липите ще бъде Столица на бирата и сцена за любими български музиканти. 

За сезон 2022 организаторите на „Beerфестът“ на Община Стара Загора и пивоварна „Загорка“, освен богато музикално шоу с тематични вечери, са подготвили и много изненади по случай честването на 120-тата годишнина на емблематичната фабрика.

И тази година фестивалът ще бъде с вход свободен, а музикалната програма – изпълнена с богатство и разнообразие от стилове. На сцената ще се качат както някои от вече познатите изпълнители от минали години, така и нови за „Beerфестът“ имена. Старт на петдневния фест ще дадат гласовете на изключителните Керана и космонавтите, Орлин Павлов и Веселин Маринов. Отново не са пропуснати и любителите на хип-хоп музиката. Тази година ще ги зарадват с изпълненията си на живо WoshMC, Секта, DJ Stevie G и DJ Stanchika, FO & Peeva, Billy Hlapeto & D3MO. Своето място в програмата имат и старозагорските групи Overground Brass Band и RockStage, последвани от Мери Бойс Бенд, заедно с Риа, D2, SEVI и Джони Джоели. Знаково ще бъде присъствието и на любимата Тони Димитрова. Специална е и последната вечер, посветена на българския фолклор и етно музиката, в която публиката ще пее под звездите заедно с Deep Zone Project, Богдана Петрова и Деси Добрева с Лудо Младо Бенд.

„Вълнуваме се да посрещнем отново големи български и чужди имена в Стара Загора. Радваме се, че събитието набира все повече популярност не само в нашия регион, нямаме търпение за пореден път да бъдем домакини на един от най-обичаните бирени фестивали в страната“, коментира Живко Тодоров, кмет на община Стара Загора.

 „Седмото издание на Beerфестът е наистина специално за нас. През годините почитателите на качествената бира и музика не спираха да изпълват поляната на парка  с настроение и да създават незабравими спомени с близките си хора. Това наложи събитието като чакан и желан ежегоден празник за града. През 2022 г. сме щастливи, защото имаме честта да отпразнуваме нашия 120-годишен юбилей с онези, които наистина ценят и обичат цялото ни богатство от бири и сайдери“, сподели Олга Лавренова, изпълнителен директор на „Загорка“ АД, част от корпорация Heineken.

Beerфестът се провежда от 2015 г. и с времето постепенно се превръща във важна част от календара със събития на Стара Загора. Негови организатори още от старта му са Община Стара Загора и пивоварна „Загорка“, заедно с партньори и приятели.

Повече подробности за програмата и любопитна информация за „Beerфестът“ са публикувани на страницата на фестивала във Facebook - https://www.facebook.com/thebeerfest

Автор: Красимира Кънева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали