Библиотека „Родина“ получи най-голямото си дарение от книжарници „Ориндж“

Размер на шрифта: A A A
Библиотека „Родина“ получи най-голямото си дарение от книжарници „Ориндж“

Най-голямото дарение на книги на стойност 5 155,13 лв. направиха от книжарници „Ориндж” на библиотека „Родина”. С това търговската верига се превръща в дарител №1 на старозагорската читалищна библиотека за последните години.

Дарението се състои от нови детски книжки от български и чужди автори на различни издателства. То ще допълни фонда на Детския отдел и на филиалите „Августа Траяна“, „Димитър Благоев“ и „Митьо Станев“.

„Благодарим от името на всички малки читатели, които ще разгръщат страниците и ще се наслаждават на четенето им“, споделиха от библиотеката.

Чудесните издания пристигат съвсем навреме за откриването на традиционната лятна програма за работа с деца на библиотека „Родина“.

Важно е да се отбележи и че Обществен дарителски фонд – Стара Загора за пръв път ще реализира проект, по който библиотеката е партньор. Проектът „Лято в Библиотеката“ е финансиран от Pepco България в рамките на програмата PEPCOlandia, изпълнявана в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Проектът ще предостави безплатен достъп на деца от Стара Загора и гости на града до образователни и творчески работилници. Предвидени са 12 арт работилници, свързани с развитието на творческите заложби на децата, както и 12 образователни срещи, които ще насърчат интереса на децата към четенето. Планирани са и срещи с любими детски автори.

Проектът „Лято в Библиотеката“ ще стартира на 18 юни. Заниманията ще се провеждат вторник и четвъртък от 10 до 12 часа. За повече информация и подробен график, можете да проверявате в страницата на библиотеката: https://www.rodina-bg.org/ .

Автор: Жейна Желева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали