Боряна Калейн вдъхнови гимнастичките на турнира в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Боряна Калейн вдъхнови гимнастичките на турнира в Стара Загора

Единадесети международен турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“ се провежда днес и утре в Стара Загора. Организатори на състезанието са Община Стара Загора и Спортен клуб по художествена гимнастика „Берое“, със съдействието на Българската федерация по художествена гимнастика. Общо 20 спортни клуба участват в турнира, който се провежда в Община зала „Стара Загора“ (ДЗУ). Специален гост е златното момиче на българската художествена гимнастика  Боряна Калейн.

„Радвам се, че сме заедно, въпреки трудните моменти. Радвам се, че имате сили, кураж  и воля да тренирате, въпреки ограниченията. Благодаря на Боряна Калейн, че е сред нас. Надявам се да почерпите от нейното вдъхновение и да продължите с жар, защото ще разчитаме на Вас вбъдеще“, каза при откриването Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора. Тя получи и благодарствен плакет от Спортен клуб по художествена гимнастика  „Берое“ за приноса й за развитието на спорта в Стара Загора.

„За мен е голямо удоволствие, че съм в Стара Загора. Преди 11 години точно тук в тази зала за първи път станаха републикански шампион и пазя много добри спомени. Желая Ви много успехи, никога не се предавайте,  слушайте треньорите, не се отказвайте от мечтите си“,  напътства младите надежди Боряна Калейн.

Участниците в турнира получиха и поздравителен адрес от Илияна Раева, председател на Българската федерация по художествена гимнастика.

Наградени бяха победителките от най-малката група родени през 2013 г. Турнирът продължава със състезателната част между ансамбли във всички възрастови категории. Вторият ден започва с индивидуалната надпревара за всички останали възрастови групи. 

По инициатива на клуба домакин „Берое“ ще бъде връчен приз на името на създателката на художествената гимнастика в Стара Загора - Карамфила Абаджиева на победителките при девойки старша възраст и при жените. Всички участници, съдии и треньори ще получат подаръци от клуба.

 

Автор: Росица Въльовска
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Преброяване 2021
Подмяна на отоплителни уреди
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Проект "Закриване и рекултивация на старо депо за твърди битови отпадъци на община Стара Загора"
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали