Четвъртокласниците от НУ „Димитър Благоев“, завършиха успешно „Детско полицейско управление“

Размер на шрифта: A A A
Четвъртокласниците от НУ „Димитър Благоев“, завършиха успешно „Детско полицейско управление“

На официална церемония днес четвъртокласниците от Начално училище „Димитър Благоев“, получиха дипломите си за успешно завършено обучение по превантивната програма „Детско полицейско управление“. Учениците преминаха през двугодишен курс, на който придобиха различни знания и умения, благодарение на Първо РУ – Стара Загора, РД ПЗБН – Стара Загора, Регионална здравна инспекция, Районен съд и Районна прокуратура.

Директорът на дирекция „Правни дейности, обществен ред и административно обслужване“ на Община Стара Загора Делян Иванов и началникът на отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“ Пламен Тодоров бяха гости на най-малките служители на реда. Домакин на събитието днес бе гл. инспектор Димитър Димитров, началник на Първо РУ – Стара Загора.

„От името на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров ви поздравявам за успешното приключило обучение“ - каза в поздрава към децата Делян Иванов. „Вярвам, че знанията и уменията, които сте придобили, ще ви бъдат от полза в бъдеще.“

По време на двугодишното си обучение учениците имаха възможност да се запознаят отблизо с работата на органите на реда, да получат знания и умения за оказване на първа помощ, безопасно управление на велосипед и тротинетка, както и как да бъдат отговорни към себе си и съучениците си. Участвали са и в инсценирано дело, и тематични занимания в старозагорският съд и прокуратурата. 

Програмата се осъществява в партньорство с Община Стара Загора и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

 

Автор: Жейна Желева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали