Два дни Стара Загора е лека атлетика

Размер на шрифта: A A A
Два дни Стара Загора е лека атлетика

„Изключително ми е приятно да Ви приветствам с добре дошли в Стара Загора. Щастливи сме, че нашият град за втори път е домакин на Европейска отборна купа по лека атлетика (втора лига)“, приветства присъстващите по време на официалното откриване на форума зам.-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова. Тя благодари на публиката, която е на стадион „Берое“, и подкрепя българския отбор и състезателите от трибуните. “Вие ще дадете допълнителен стимул на нашите атлети“, допълни още Чахова.

Поздрав към всички спортисти отправи и Добромир Карамаринов, президент на Европейската лека атлетика. „Ние сме горди, че сме отново тук в града на леката атлетика- Стара Загора. Благодаря на Общината, с помощта на която се осъществява това състезание“, каза още той. Карамаринов награди с плакети на ЕА Красимира Чахова и председателя на СКЛА „Берое“ Иван Колев. Призовете се връчват за приноса на двамата към развитието на леката атлетика в града и организацията на европейския отборен шампионат (втора лига).Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов също проследи на живо надпреварите от първия ден на надпреварата.

Българският тип е в състав Ивет Лалова-Колио, Мирела Демирева, Габриела Петрова, Тихомир Иванов, Митко Ценов. В най-важното спортно събитие в Стара Загора за 2021 година още атлети от Дания, Исландия, Латвия, Литва, Словакия, Словения, Унгария и Хърватия.

На откриването беше и талисманът на състезанието под липите-Катеричката Кипи.

Точно в 16.00 часа Европейският отборен шампионат започна с Овчарски скок-жени, където победител и продължи с бягане 400 м. с препятствия.

Автор: Павлина Дудева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Подмяна на отоплителни уреди
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Проект "Закриване и рекултивация на старо депо за твърди битови отпадъци на община Стара Загора"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали