Фермерски и занаятчийски пазар откриха в центъра на Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Фермерски и занаятчийски пазар откриха в центъра на Стара Загора

С водоосвещение, извършено от отец Петър, топла питка и ароматно кафе, бе открит Фермерски и занаятчийски пазар „КоренЯк“ в Стара Загора. На пешеходната алея, между сградата на Общинска администрация и парк „Пети октомври“ през събота ще се случва инициативата, която събира български производители на чисти продукти, както и майстори на изкуство и занаяти.

„Радвам се, че сме тук заедно, за да дадем начало на една добра традиция в нашия град. Поздравявам организатора Кремена Стефанова, както и всички производители. От векове, българинът е свързан със земята си, затова колкото по-близо сме до природата и се грижим за здравословния си начин на живот, толкова по-близо сме до корените си. Пожелавам на добър час и да се множат производителите, които ще са част от пазара“, каза ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова.

Работното време на пазара е от 10.00 до 18.00 часа. В първата събота, десет щандa приканват старозагорци с изобилие от домашни вкусотии и интересни сувенири. 

„Благодаря на всички, които ми помогнаха, за да сбъдна реализирането на този фермерски пазар. Специални благодарности на Община Стара Загора и Търговско-промишлената палата в града за подадената ръка“, развълнувано сподели при откриването и организаторът на „КоренЯк“ Кремена Стефанова.

Пазарът ще има свой щанд по време на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада“, който ще проведе десетото си юбилейно издание през от 23 до 25 септември, стана ясно от думите на Олег Стоилов, председател на ТПП – Стара Загора.

 

Автор: Красимира Кънева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали