Фотоконкурс представя "Литературна Стара Загора в кадри"

Размер на шрифта: A A A
Фотоконкурс представя

Община Стара Загора съвместно с Къща музей „Гео Милев“ и Музей „Литературна Стара Загора, обявяват фотоконкурс за любители фотографи под мотото „Литературна Стара Загора в кадри“. Целта на инициативата е да допринесе за съхраняване на литературната памет на поетите и писателите, чийто живот и творчество са свързани с града. Фотосите, участващи в конкурса, могат да бъдат цветни или черно-бели. Те трябва да представят обекти, свързани с литературната история на Стара Загора или интерпретация на текст от автор, свързан със Стара Загора, чрез изразните средства на фотографията. Снимките трябва да бъдат във формат JPEG и само в електронен вариант, размер не по-малко от 4724 х 3150 пиксела и резолюция 200 dpi или 60х40 см готови за печат. Всеки участник може да изпрати до две фотографии като всяка трябва да бъде придружена от кратко описание, информация за автора и телефон за връзка.

Право на участие в конкурса имат всички граждани без възрастово ограничение. Те ще бъдат разделени в двете групи: учащи (до XII клас) и възрастни.

Конкурсните фотографии трябва да бъдат изпратени на e-mail адрес: [email protected] . Крайният срок за изпращане на материалите е 20 септември. До участие няма да бъдат допускани творби, изпратени с неточна или непълна информация, както и сканирани стари снимки.

Експертно жури, включващо поети, писатели, музейни специалисти, художници и професионални фотографи, ще отличи най-добрите изображения. В двете възрастови групи ще бъде излъчен по един победител, предвидена е и специална награда от Кмета на Община Стара Загора. При оценяването ще се вземат предвид критериите: оригиналност, цялостно художествено въздействие, тематичност.

Най-добрите фотоси ще бъдат представени в изложба, посветена на празника на Стара Загора 5 октомври. Тя ще бъде открита на 7 октомври в Музей „Литературна Стара Загора“, когато победителите ще бъдат официално наградени.

Автор: Павлина Дудева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" (LIFE-IP Clean Air)
Индустриална "зона Загоре"
Авторско право за озвучаване на обекти
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Проект "Закриване и рекултивация на старо депо за твърди битови отпадъци на община Стара Загора"
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали