Изложба „(Пре)открий Доброто тук“ показва историята на Стара Загора в снимки

Размер на шрифта: A A A
Изложба „(Пре)открий Доброто тук“ показва историята на Стара Загора в снимки

Специална изложба под надслов „(Пре)открий Доброто тук“ показва моменти от историята на Стара Загора в снимки. Галерията на открито вече радва жители и гости на града. Експозицията е разположена по пешеходната алея под парк „Пети октомври“ до 15 август включително. Повод за нея е честването на 120 години от създаването на емблематичната за града пивоварна „Загорка“.

„Стара Загора е един наистина богат на история град, която заедно успяваме да пишем и днес. Вълнуваме се, че за пореден път ще припомним немалкото поводи за гордост“, коментира Живко Тодоров, кмет на община Стара Загора, и допълни: „Използвам повода да благодаря на „Загорка“ за прекрасната инициатива и да поканя всички гости на нашия град да се запознаят с историята ни и да посетят на живо емблематичните места в региона, на които тази история оживява“.

 „Изключително горди сме, че нашата 120-годишна история започва и продължава да се изписва до днес точно тук – в Стара Загора. Знаем, че това е град с богата история, много символика и поводи за гордост. Щастливи сме, че с времето българският предприемачески дух, който живее и до днес в сърцата на нашите служители, и традициите, които наложихме в пивоваренето, оформиха пивоварната такава, каквато я познаваме всички днес и я превърнаха в един от тези символи на града.“, сподели Олга Лавренова, изпълнителен директор на пивоварната.

Форматът, под който са представени фотографиите, наподобява пощенски картички, с които посетителите могат да открият селекция от пейзажи от ключови места в града, които разказват за богатата му история. Изложбата споделя с местните немалкото поводи за самочувствие, които днес са символи на града, като им припомня знакови събития и места, с които да се гордеят. А към всяка от изложените картини са поставени безплатни пощенски картички, с които жители и посетители на града могат да зарадват свои близки, разказвайки за своята лична история и среща със Стара Загора.

Автор: Красимира Кънева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали