Кмета на Южен Корфу посрещнаха в Община Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Кмета на Южен Корфу посрещнаха в Община Стара Загора

Зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова се срещна днес с кмета на Южен Корфу Костас Лесис. Той е в града на липите заедно със съпругата си, а поводът е Балканиадата по футбол за ветерани. Събитието се провежда от 8 до 9 октомври на тренировъчното игрище над стадион „Берое“. В турнира участват отбори от Гърция, Сърбия и Турция.

„За първи път съм в Стара Загора и мога само да ви поздравя – имате изключително зелен и приветлив град. От дълги години градим добри взаимоотношения с България, сигурен съм, че тепърва ще развиваме на различни нива връзката със Стара Загора“, каза кметът на Южен Корфу.

„За нас е удоволствие, че приехте поканата ни и сте гост на Балканиадата, която се реализира за 7-ми път.  Надявам се, че тепърва ще обменяме добри идеи не само на тема спорт, но и в сферата на културата, туризма и инвестициите. Вярвам, че ще се насладите на атмосферата, която има нашия град, а заедно ще гледаме интересни футболни срещи“, обърна се към госта ресорният зам.-кмет Красимира Чахова.  

Началникът на отдел „Спорт и младежки дейности“ на Общинска администрация Петко Крумов  изказа благодарност към кмета за изключително професионалната организация при посещението на местния отбор на футболните ветерани в южната ни съседка.

В края на срещата, Община Стара Загора получи икона на св. Спиридон – духовен покровител и закрилник на Южен Корфу, както и тематични местни подаръци. Гостите отнесоха спомен от Регионалния исторически музей, както и символични подаръци от Туристическия информационен център, които да им напомнят за красотата и аромата на старозагорските липи.  

 

Автор: Красимира Кънева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали