Коледно сияние завладя Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Коледно сияние завладя Стара Загора

С приказен танцово-театрален спектакъл „Коледно сияние“, стотици детски усмивки грейнаха предпразнично на площада пред Община Стара Загора в очакване на белобрадия и любим Дядо Коледа. Вълшебното тържество за малки и големи бе изпълнено с много песни, танци, весели джуджета и елфи, ангели и феи, както и с вълнуващото представление на „Lord of Dreams – „Снежната кралица“ - огнено шоу и кокили.

Към развълнуваните малки старозагорчета се обърна кметът Живко Тодоров. „Пожелавам ви прекрасни празници! Бъдете здрави, разбира се – и много, много послушни. Носете радост и гордост на вашите родители. Сбъдвайте мечтите си и не спирайте да правите планове за бъдещето, защото заслужавате най-доброто! Вярвам, че Стара Загора ще ви го даде!“, каза кметът и даде начало на отброяването до светването на хилядите пъстри светлини, които традиционно красят хилядолетния град през декември. В присъствието на Дядо Коледа - грейна12-метровото живо дърво, накипрено в празнични одежди в центъра на града. 

Поздрав от сцената отправиха и талантите от Вокална студия „Усмивки“, Театрална студия „Фантазио“, Младежка театрална студия „Сцена 99“, Детско-юношески народен хор „Жарава“ и балетната школа при НЧ „Родина-1860“. Водещ на тържеството бе Елена Азалова. Гости бяха зам.-кметовете на общината Радостин Танев, арх. Мартин Паскалев, Надежда Чакърова и Милена Желева.

Програмата в петъчната вечер продължи с представлението „Коледни желания“ на Балетна школа „Па Де Кре“ в Културен център „Стара Загора“, от 19.00 часа. 

От днес на разположение е и Коледният базар, разположен в парк „Пети октомври“ и до Универсалния магазин.  

Месец декември е наситен със събития, посветени на Коледно-новогодишните празници. В неделя - Стара Загора ще посрещне и 19-метровия камион на „Coca Cola”, който пристига в града с пъстра двудневна програма, за да внесе настроение сред малки и големи.

 

Цялата празнична програма може да видите тук

Автор: Жейна Желева

Хиляди старозагорци и гости на града се включиха и тази година в паметното шествие с 300-метровия трикольор по повод Националния празник на Република България

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали