Концерт на талантливи ученици зарадва старозагорци в „Нощта на изкуствата“

Размер на шрифта: A A A
Концерт на талантливи ученици зарадва старозагорци в „Нощта на изкуствата“

За шестнадесета поредна година в Стара Загора се проведе „Нощта на изкуствата”. –   събитие, което се радва на изключителен интерес от страна на жителите и гостите на града ни. От 18.00 до 21.30 ч. снощи старозагорските музеи, галерии и арт пространства посрещнаха любителите на изкуството. Интригуваща изложба със заглавие „Земята няма реплика“ представиха студентите от специалност „Педагогика на Изобразителното изкуство и графичен дизайн“ при Тракийския университет. Инсталации и дигитални изкуства бяха разположени пред и в Културен център „Стара Загора“.

Възпитаници на НУМСИ „Христина Морфова“ изнесоха първия концерт в Културен център за даровити деца „Проф. Петър Жеков“. Посетителите имаха възможността да разгледат постоянната експозиция, гостуващата изложба „Варна – царицата на Черно море” и най-новата изложба на РИМ-Стара Загора „Археология по време на пандемия, 2020 – 2021 г.“ Желаещите да си направят атрактивна снимка за спомен, се възползваха от специалните кътове за снимки – „Тракийски воин”, „Антична мода” и „Средновековен воин”.

В Художествената галерия старозагорци и гостите на града можеха да се насладят на изложбите „Мотиви от града“ – живописни творби от фонда на галерията; „Непознатият Иван Попчев“ -  колекция акварели и „Съвременна българска графика. В изложбена зала „Лубор Байер“ беше представена съвместна изложба скулптура и живопис на Петър Петров и Николай Коев. В къща музей „Гео Милев“ съвместно със Зелени Балкани бяха отбелязани 25 години Нощ на прилепите в Европа.

В Драматичен театър „Гео Милев“ Желязка Белчилова/вокал/ и Александър Леков/китара/ подариха на  публиката акустичен концерт - поп, соул, боса-нова, джаз стандарти.

За да се избегне струпване на хора, посетителският поток беше контролиран.

 

 

Автор: Павлина Дудева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Преброяване 2021
Подмяна на отоплителни уреди
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали