Млади автори наредиха за 22-ри път януарска художествена изложба под липите

Размер на шрифта: A A A
Млади автори наредиха за 22-ри път януарска художествена изложба под липите

За 22-ри път в Стара Загора откриха „Национална януарска младежка художествена изложба“. В зала „Байер“, над 80 талантливи автори, на възраст от 15 до 35 години, бяха оценени и показаха творбите си пред публика, след селекция от жури. Изложбата откри председателя му – Милен Алагенски, а поздрав към участниците отправи и ресорният зам.-кмет на Стара Загора Милена Желева. Тя връчи грамоти за участие на Център за  социална рехабилитация и интеграция „Алтернатива”-Стара Загора и на Център за специална образователна подкрепа-Стара Загора.

Традиционният и престижен форум е организиран от Фондация „Пламък“, Съюза на българските художници – Стара Загора и вестник „Национална бизнес поща“

За втора поредна година по инициатива на Фондация „Постижения” в експозицията се включват и деца с изявени творчески таланти от детски градини под липите – „Бреза“, „Българче“, „Мир“, „Кипарис“ и „Ален мак“, заедно с малките художници от Център за социална рехабилитация и интеграция „Актернатива 55” и Център за специална образователна подкрепа-Стара Загора. Грамоти за участието си те получиха от зам.-кмета Милена Желева.

Те твориха обединени от мотото „Аз, ти, ние - рисуваме своите мечти”, а творбите им са част от благотворителната инициатива „Чудната елха” на старозагорския омбудсман Надежда Чакърова. Средствата от откупените детски рисунки ще бъдат разпределени  за осигуряване на материали за занимания по изкуства в центровете за работа с деца със специални образователни потребности.

Автор: Красимира Кънева

Горещ телефон
за сигнали