ММЦ подготвя ескейп стая, турнир по асоциации и кино под небето за Международния ден на младежта в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
ММЦ подготвя ескейп стая, турнир по асоциации и кино под небето за Международния ден на младежта в Стара Загора

Международният младежки център в Стара Загора се е подготвил за 12 август – Международен ден на младежта, подобаващо. Разнообразна и интересна е програмата за отбелязване на празника, казват от ММЦ.

Старозагорският център е и първият у нас, който създава образователна ескейп стая на своя територия. Тя ще носи името „ЯМЕЗ“, зад което се крие любопитна история, а нея ще разгадаят най-смелите, впуснали се в предизвикателството на загадките и логическото мислене. Участието ще изисква предварително записване на отбори от 2-ма до 4-ма души, които ще имат възможност да се включат в заниманието от 10.00, 12.00, 14.00 или 16.00 часа. Този тип стаи със загадки представляват физическа игра в реално време, отбор от няколко човека разполага с определен период от време за решаване на последователни питанки, с което успява да се "измъкне“.  „Загадките“ могат да са логически, математически, лингвистични, да са свързани с проява на наблюдателност, комбинaтивност, съобразителност, ориентация в пространството, чувство за време, както и отборен дух. В нито един аспект от играта не са необходими използването на физическа сила или специални познания, напомнят от ММЦ. Записването и повече информация са достъпни на адрес: https://fb.me/e/1KhjnEno7

Освен иновативната игра, екипът на Центъра е подготвил и други занимания, с които да отбележи празника на младежта.

От 12.00 до 19.00 часа, приятната и хладна трапезария на ММЦ ще бъде отворена за феновете на настолни игри - CATAN, DixIt, Сказание, Axis vs Allies 1941, Баталия, шах, табла и други.

Турнир по асоциации ще предизвика мозъка и умението да се служи с малко, но правилните думи и знаци. Началото е от 17.30 часа, а записването е от 17.00 часа. Необходимо е да имате и съотборник, напомнят от ММЦ.

От 19.30 до 20.00 часа ще се състои представяне на талантите, които носят и развиват у себе си младежите, посещаващи Центъра.

От 20.00 часа ще започне и любимото кино на открито. До 22.30 часа ще има прожекции на подбрани въздействащи видеа, филмовите продукции на клуб „Филмарите“, най-провокиращите филми от „Ученически кинофест – Стара Загора“ и лента-изненада.

Автор: Красимира Кънева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали