Музикалното училище в Стара Загора за първи път на сцената на Jazzфест 2024

Размер на шрифта: A A A
Музикалното училище в Стара Загора за първи път на сцената  на Jazzфест 2024

Празнична година за НУМСИ „Христина Морфова“, които отбелязаха и 50 години от основаването на училището през месец май с тържествен концерт

 

Четвъртата вечер, част от фестивала „Цветовете на джаза“, бе посветена на младите таланти, възпитаници на Националното училище за сценични и музикални изкуства "Христина Морфова" в Стара Загора. Гласовитите ученици, заедно с преподавателя по поп и джаз пеене Павел Цонев, представиха амбициозния си проект „Singing Herbie Hankock”.

„Това е един от най-проспериращите класове в нашето училище, който представя изключително трудна програма. Да пееш Herbie Hankock, който е един от много сериозните джазмени в световен мащаб, е изключително амбициозно“, коментира бившият ученик и сегашен директор на НУМСИ „Христина Морфова“ Красимир Къшев. „Щастливи сме, защото за първи път имаме самостоятелно участие в Jazzфеста, за което работихме много. Благодарим на Община Стара Загора за възможността и се надяваме  да оправдаем очакванията!", допълни той малко преди старта на концерта.

На сцената излязоха учениците от специалност поп и джаз пеене - Вероника Гочева, Виктория Добрева, Елвира Илчева, Елиза Виденова, Мария дел Кармен Мангърова, Теодора Апостолова, а на пианото бе Павел Цонев.  

Тази вечер, последна за „Цветовете на джаза“, отново е посветена на младите звезди. От 19.30 часа, на Античния форумен комплекс „Августа Траяна“, публиката ще се наслади на концерт на Вокална студия „Траяна глас“ – квинтет и последователи. При лоши метеорологични условия, концертът може да бъде отменен, като ще бъде публикувана допълнителна информация на официалния сайт на Община Стара Загора.

На 15 и 16 юни /събота и неделя/ се дава стартът на "Джаз в цялата страна”, проект на Jazz FM радио,  в партньорство с Община Стара Загора, Държавна опера – Стара Загора, НУМСИ „Христина Морфова”, Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Държавен архив – Стара Загора, ЦПЛР и НЧ „Родина – 1960”. Повече за него можете да намерите на www.jazzfm.bg.

Автор: Стефани Бабадалиева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали