Национална изложба „Графичен форум 2022“ организират през ноември

Размер на шрифта: A A A
Национална изложба „Графичен форум 2022“ организират през ноември

Национална изложба „Графичен форум 2022“ ще се случи в Стара Загора през ноември. Желаещите да участват е необходимо да изпратят своите графики на адрес - гр. Стара Загора, ул. "Лубор Байер" №2, Изложбена зала "Байер". Работното време на художествения салон е от 10.00 до 18.00 часа с почивни дни неделя и понеделник. В статута на събитието е записано още, че авторите покриват за собствена сметка разходите по транспортиране - както за изпращане, така и за връщане на картините. Приемат се до 3 бр. графични творби на автор, във всички графични техники, без ограничение в размера на творбите. Рамкирането на творбите не е задължително и е по преценка на автора. Ако творбите не са рамкирани и са в различен размер от 50/70 см или 100/70 см, авторът се задължава да ги изпрати във вид подходящ за експониране. Важно е да се постави още името на автора, произведението, техника, година и цена - на гърба на всяка картина, долу в ляво, изписани на лист.  Кандидатите за участие в изложбата могат да изпратят своите работи до 28 октомври. Откриването ще се състои на 1 октомври, от 18.00 часа, в изложена зала „Байер“. 5-членно жури ще заседава след това. Ще бъдат връчени и три парични награди, като всеки награден автор поема ангажимент да предостави на Община Стара Загора по една графична творба на стойност колкото наградата. Експозицията ще бъде на разположение в залата до 30 ноември, а връщането на творбите, които не са били оставени като дарение на старозагорската галерия, ще бъдат върнати до месец след това. Целта на изложбата е да се популяризира графичното изкуство, но и да се подпомогне българското съвременно художествено творчество. 

Форумът се провежда за шеста поредна година под липите. Организатори са СБХ – Стара Загора, с подкрепата на Община Стара Загора. 

Автор: Стефани Бабадалиева

Улици с временна организация на движението във връзка с изпълнението на проекта за реконструкция на водопроводната мрежа в Стара Загора към 29 септември

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали