Немска компания отваря свой офис в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Немска компания отваря свой офис в Стара Загора

„Приветствам идването на „Региоком България“ в Стара Загора. Общината е готова да съдейства на всеки, който е решил да инвестира в града ни и  разкрива работни места.  Причината е, че по този начин допринасяме за разширяването на възможностите на града ни и даваме перспектива за младите хора не само да учат тук, но и да се развиват и остават в Стара Загора. ИТ компаниите имат капацитета да осигуряват добро заплащане и кариерно израстване“, каза днес кметът на общината Живко Тодоров при представянето на немската компания, която отваря през август  под липите.

Regiocom стартира с разкриване на офис, оборудван за 58 души, като очакванията са да нараснат над 100 в следващите месеци. По време на срещата стана ясно, че практика на фирмата е да инвестира и надгражда кадрите си. Компанията e една от водещите в Европа, доставящи услуги на предприятия в сферата на енергоснабдяването, телекомуникацията, техническата поддръжка и клиентското обслужване. Тя е с дългогодишна история и е локализирана на повече от 23 места - Германия, Австрия, Турция и други. Стара Загора е шестият български град, в който ще развива дейността си. Това сподели Росица Николова, която е мениджър „Маркетинг и рекрутинг политики“.

„Изключително благодаря за сърдечното отношение, което получаваме във вашия град. Успяхме да се срещнем с много хора, които ни подкрепят и имат интерес. Фирмата ни е в страната от 10 години. Щастливи сме, че над 1300 български служители са получили професионално развитие при нас“, сподели Яна Людериц,  управител за България на компанията.

Ще се търсят служители с немски език и добра компютърна грамотност, обяви по време на срещата с медии Ясен Куманов, който е и проект мениджър за Стара Загора. „Стремежът ми ще бъде устойчиво развитие на компанията, но и амбиция да разширяваме занапред дейността си и да даваме възможност на старозагорци“, подчерта Куманов. Той е възпитаник на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, като не пропусна да допълни, че в компанията им нивото на език от профилираните гимназии е достатъчно добро за стартиране на кариера в Regiocom.

В срещата се включиха още началникът на отдел „Инвестиции“ на Община Стара Загора Росица Райкова, представители на компанията, както и Радостин Танев, който преди няколко години стартира съвместна инициатива с местната администрация за привличане на ИТ сектора в града.

Автор: Стефани Бабадалиева

Улици с временна организация на движението във връзка с изпълнението на проекта за реконструкция на водопроводната мрежа в Стара Загора към 28 септември

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали