Община Стара Загора и Германо-Българската индустриално-търговска камара ще работят в тясно сътрудничество

Размер на шрифта: A A A
Община Стара Загора и Германо-Българската индустриално-търговска камара ще работят в тясно сътрудничество

Официална пресконференция дадоха зам.-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев, д-р Митко Василев, главен управител на  Германо-Българската индустриално-търговска камара, д-р Мариана Чолакова, представител на ГБИТК за район Южен Централен и Почетен консул на Федерална Република Германия и г-н Мориц Зайлер, ръководител на икономическия отдел в Посолството на ФР Германия в България. В нея бяха обсъдени бъдещо сътрудничество, както и съвместни проекти за Стара Загора и областта.

„На проведената по-рано днес среща успяхме да поставим бъдещи точки за съвместна работа. Отправихме покана към Баварската делегация за посещение и обмяна на добри идеи и бизнес начинания. Ще ги запознаем с възможностите за инвестиции", даде подробности от работното посещение на делегацията Танев. Той допълни, че предстои да се насочат усилия към мащабна рекламна кампания, разкриваща възможностите и предимствата на региона.

„Благодарим за възможността днес да бъдем заедно с вас и да обменим идеи за съвместна работа. Целта на нашето посещение е да се запознаем с даденостите на региона, като сме посетили вече Тракийския университет,  както и две потенциални фирми за партниране в областта. Можем да кажем, че Стара Загора е важно и интригуващо място за нас, затова ще се радваме да изградим по-тясно сътрудничество. Очакваме началото на лятото  пристигането на бизнес делегация, начело с министъра на икономиката, регионалното развитие и енергетиката на Бавария, като освен град София, ще предложим да бъде посетена и Стара Загора“, поясни д-р Митко Василев.

Г-н Мориц Зайлер сподели впечатления, че през изминалата година Стара Загора е отбелязала 20% ръст на чуждестранните инвестиции.

Германо-Българската индустриално-търговска камара е най-голямата двустранна камара в България и част от мрежата на германските външнотърговски камари на повече от 140 локации в 92 страни по целия свят. В ГБИТК членуват над 550 германски, български и международни компании и организации.

На пресконференцията присъстваха още Георги Симеонов, директор на Дирекция "Инвестиции и европейски програми" в Община Стара Загора, както и Росица Райкова, началник на отдел „Инвестиции".  

Автор: Стефани Бабадалиева

На обществено обсъждане днес в Община Стара Загора бяха представени възможности за финансиране с проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали