Община Стара Загора работи за нови и качествени услуги

Размер на шрифта: A A A
Община Стара Загора работи за нови и качествени услуги

Откликваме на исканията на хората, за нас е важно не само да има услуги, но и да функционират качествено, заяви зам.-кметът Павлина Делчева

 

„Това, което е важно за нас и много пъти сме го обсъждали с кмета Живко Тодоров, е да уплътним социалните услуги със съдържание. За хората да има услуги, услугите да имат потребители и те да са доволни, да откликваме максимално на това, което вече съществува, а и като допълнителни искания в процеса на работа“, обобщи визията си зам.-кметът на Стара Загора Павлина Делчева.

Най-актуалният проект, с който екипът й е ангажиран, е проектът по енергийна ефективност за Дневния център за деца и младежи с увреждания в бившата детска градина „Пчелица“. „Това са държавно делегирани дейности, но Община Стара Загора е изключително важна, защото тук реално се случват нещата и от нас зависи услугата не само да я има, но и да функционира качествено“, изтъкна зам.-кметът.

Най-вече материалната база трябва да се постараем да подобрим, е мнението на градоначалника на Стара Загора Живко Тодоров. „Тази година проектираме доста ремонти, направили сме си пълен план с г-жа Делчева как действаме за целия мандат и ще реализираме всичко замислено, за да са доволни хората от това какво получават като услуга“, декларира Живко Тодоров.

Община Стара Загора разглежда възможностите за откриване и на нови социални услуги, една от които е „Заместваща грижа“, съобщи още зам.-кметът Павлина Делчева.

Новата услуга, която е за краткосрочна грижа, ще бъде разработена и апробирана след съответните законови промени. „Това е услуга за примерно няколко дни в месеца, за хора, които няма на кого да поверят обгрижването на своите близки за определен период от време. Или дори само за една нощувка, за да могат близките на човек с увреждане поне временно да облекчат своя личен или семеен живот“, разясни г-жа Делчева. Ще откликнем на исканията на хората, това е по тяхна инициатива, увери зам.-градоначалникът с ресор „Общинска собственост, здравеопазване и социални дейности“.

Автор: Нина Цанева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали