Община Стара Загора се прояви като модератор между българския и турския бизнес

Размер на шрифта: A A A
Община Стара Загора се прояви като модератор между българския и турския бизнес

На регионалния форум бе припомнено, че градът ни е в епицентъра на преустройството на енергетиката у нас

 

Големият бизнес на Стара Загора, достатъчно модерен, отворен и конкурентоспособен, е тук, обяви днес следобед зам.-кметът на общината Радостин Танев. Той откри Регионален бизнес форум, организиран със съдействието на кмета Живко Тодоров и с подкрепата на Българо-турската търговско-индустриална камара.

„Такива събития се изключително важни за нашия град и за целия регион поради няколко причини: това е част от политиката, която заедно с отдел „Инвестиции“ водим, за да презентираме нашия регион като достатъчно добър за дългосрочно влагане на капитали. Това, което направихме в предварителните разговори и което очакваме да се случи в следващите няколко месеца, надявам се до края на годината, е да направим една среща с Българо-турската търговско-индустриална камара, тъй като знаете, че пред нашия регион предстои нещо изключително притеснително и ние трябва да бъдем подготвени затова, през което ще преминем“, припомни зам.-кметът Радостин Танев.

„Стара Загора е най-активно развиващият се град в България, защото се намира точно в епицентъра на най-големите събития у нас, в преустройството на енергетиката“, отбеляза на свой ред Олег Стоилов, председател на ТПП – Стара Загора.

„Няма да говоря подробно, но ние вече гледаме много по-напред, гледаме към Зелена водородна долина – Стара Загора, създадохме по този повод един цифров иновационен хъб „Загоре“ – Стара Загора, така че правим и други такива инструменти, които да спомогнат за още по-бързо развиване на нашия град. Но в партньорство с нови хора, които сега виждам тук, и, надявам се, ще установим връзка“, пожела горещо Олег Стоилов.

Да бъде активен посредник за връзка между българския и турския бизнес обеща и Исмет Чавушоглу, член на Българо-турската търговско-индустриална камара и собственик на фирма „Елте Инженеринг“, член на УС на Търговско-промишлената палата в Стара Загора.

Своето активно участие в бизнес форума отбеляза и Армаган Ал, търговско аташе в Консулството на Рeпублика Турция в град Пловдив. „Много съм доволен, че съм сред вас, толкова ценни хора. От 2 години имам възможност да проследя развитието на 10 области, осъзнах, че развитието и потенциалът им и потенциалът на моята страна са на прекрасно ниво и това ме удовлетворява“, увери г-н Ал.

Автор: Нина Цанева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали