Отборът на СУ „Васил Левски“ спечели общинския кръг на Национална ученическа викторина по безопасност на движението в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Отборът на СУ „Васил Левски“ спечели общинския кръг на Национална ученическа викторина по безопасност на движението в Стара Загора

Общинският кръг на Национална ученическа викторината по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“ за ученици от 5 до 7 клас се проведе днес в Зала 2 на Община Стара Загора. Организатор на проявата е Община Стара Загора в партньорство със Сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Стара Загора. 

Във викторината се включиха отбори от пет училища. Момчета и момичета от СУ „Васил Левски“, СУ „Иван Вазов“, ОУ „Георги Райчев“, СУ „Максим Горки“ и ОУ „Кирил Христов“ демонстрираха знания и умения в трите етапа на състезанието.

„Спазването на нормите за пътна безопасност е наша взаимна отговорност. Със знанията и уменията, които имате, вие давате своя принос към съблюдаване за спазването на правилата за движение по пътищата и намаляване на пътнотранспортните произшествия“, каза при откриването Станимира Димитрова, началник-отдел „Образование“ в Община Стара  Загора.

В първия етап от надпреварата всеки отбор получи тест  – листовка с 20 въпроса, свързани с правилата за движение, на които трябваше да отговорят в рамките на 20 минути. Във втория кръг момчетата и момичетата отговаряха на 8 въпроса за правилата за движение.

Най-оспорван отново бе трети кръг. По време на него участниците трябваше да подредят по важност дейности в определена ситуация за оказване на долекарска помощ, да сглобят два пъзела с пътен знак и да открият повредите във велосипед на място.

Жури в състав: полицейски инспектор Грозданка Андреева – сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР – Стара Загора, Златка Мечева – главен експерт в отдел „Транспорт“ и член на Общинската комисия по БДП и Доника Иванова – младши експерт в отдел „Транспорт“ и секретар на Общинската комисия по БДП.

Най-много точки събраха състезателите от СУ „Васил Левски‘, следвани от отбора на СУ „Максим Горки“, а бронзът беше завоюван от ОУ „Кирил Христов“.

Първите три отбора получиха грамоти и награди. За всички участници Община Стара Загора осигури поощрителни награди.Победителите от СУ „Васил Левски“ ще представят Община Стара Загора на областния кръг на викторината.

Гости на събитието бяха Галина Вангелова – старши експерт в Регионално управление на образованието – Стара Загора, и Ивелина Проданова – говорител на ОД на МВР – Стара Загора.

 

Автор: Павлина Дудева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" (LIFE-IP Clean Air)
Индустриална "зона Загоре"
Авторско право за озвучаване на обекти
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Проект "Закриване и рекултивация на старо депо за твърди битови отпадъци на община Стара Загора"
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали