Първа национална конференция „Лечение с растежен хормон – реалност, проблеми и перспективи при отделните индикации в България“ организират в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Първа  национална конференция „Лечение с растежен хормон – реалност, проблеми и перспективи при отделните индикации в България“ организират в Стара Загора

Първа  национална конференция „Лечение с растежен хормон – реалност, проблеми и перспективи при отделните индикации в България“ ще се проведе в Стара Загора на 23 и 24 юли. Организатори на събитието са Национален алианс на хора с редки болести, Българска асоциация Прадер-Вили синдром, синдром на търнър и Национална асоциация на пациентите с дефицит на растежния хормон.

Конференцията ще бъде открита на 23 юли – събота, от 9.30 часа, в залата на хотел „Сити“. Покана за участие имат родители, лични лекари и всички заинтересовани от темата.  

Лектори ще бъдат експерти от различни области на медицината, а дискусиите ще дадат възможност на пациентите да обменят личен опит и да получат необходимата им информация от специалисти.

„За най-малките участници, които са в града със своите родители, има специална  отделна програма“, съобщи Полина Милушева, председател на Националната асоциация на пациентите с дефицит на растежния хормон.  

Членовете на Постоянната комисия по „Социална политика“ към Общинския съвет на Стара Загора ще подарят на децата среща с вълшебните герои на Кукления театър. В съботния късен следобед е предвидено и посещение на Зоопарка в града, като входна такса ще заплатят само възрастните придружители. Организирани са още групови занимания и игри.

Една от основните цели на първата такава конференция е да се изостри общественото внимание към перспективите и предизвикателствата пред хората с редки болести.

Автор: Красимира Кънева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали