Първи Фестивал на комедията подготвят в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Първи Фестивал на комедията подготвят в Стара Загора

„Колкото повече хора, толкова по-хубаво е. Това е енергия. Изживяване“, така описва стихията на комедията старозагорският гуру Иван Кирков. Той, заедно с Община Стара Загора, подготвя абсолютен празник на смеха под името „Comedy Festival Stara Zagora”. Осем от най-добрите стендъп комедианти в България ще разсмиват с най-добрите си шеги. Събитието ще се случи на 11 август, а първата му сцена ще е тази на Културен център „Стара Загора“. Началото е от 21.00 часа, а билетите са вече в продажба. 

„Очакваме с нетърпение да реализираме тази инициатива в нашия град. Амбицията ни е събитието да стане традиция и да го надграждаме във времето. Община Стара Загора приветства ентисуазма и добрите идеи“, казва по повод първото издание на феста ресорният зам.-кмет Милена Желева.

Иван Кирков е роден и израснал в Стара Загора. Завършва ГПЧЕ „Ромен Ролан“ с английски и френски език. Живее и учи в Австрия. Прибира се през 2012 година и решава, че може да превърне хобито в професия. Амбицията му е да черпи вдъхновение и опит от световните имена в стендъп комедията. Трудът си заслужава и българският вариант на този вид забавление добива все по-широка популярност. Работата му го държи свързан с родната Стара Загора.  Оказва се, че в екипа му има 5 човека не само от един град, но и от една гимназия. „Не се познавахме, заработихме заедно напълно случайно покрай стендъп изяви. Не сме се засичали в годините, но ето сега работим и се получава много добре с Христо Радоев, Цветомир Павлов, Стоян Гешев и Михаил Димитров“, споделя  Кирков с усмивка. Роменролановците нямат търпение да усетят енергията на любимия град, да видят познати лица и непознати усмивки.

Този формат на Фестивал на комедията вече е познат на любителите на смеха. Още от 2014 година Иван Кирков реализира фест в София. Каузата е да има обмяна на опит, шеги, енергия. Ежегодни издания има и в други големи градове, а в Стара Загора това ще е първото такова шоу. „Освен познатия хумор - ще направим и нещо, което отдавна не сме – фен подкаст. Тези срещи отблизо и на живо с почитателите на шегите са невероятно изживяване. Няколко часа преди старта на шоуто, от 17.00 часа, ще си бъдем в непринудена обстановка“, дава още подробности Иван. 

Автор: Красимира Кънева

Улици с временна организация на движението във връзка с изпълнението на проекта за реконструкция на водопроводната мрежа в Стара Загора към 29 септември

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали