Пожарникари и доброволци се борят с огнена стихия в старозагорското село Пъстрово

Размер на шрифта: A A A
Пожарникари и доброволци се борят с огнена стихия в старозагорското село Пъстрово

Водоноска с голям капацитет е изпратила Община Стара Загора в подкрепа на огнеборците, които се опитват да овладеят лумнал пожар в село Пъстрово. Съдействие е оказано и за осигуряване на над 20 доброволци, които да подпомогнат гасенето на пламъците. Това съобщи кметът Живко Тодоров. „На място са секретарят на Общинска администрация Делян Иванов и ресорният зам.-кмет Йордан Николов. Те ще координират действията на терен. Надяваме се, че усилията на огнеборците и доброволците ще успеят, за да бъде стихията овладяна възможно най-скоро“, каза още кметът на Стара Загора.

От думите на Тодоров стана ясно, че пострадали хора, за щастие - няма, евакуирана е възрастна жена, близките ѝ са вече уведомени, останалите вили са били необитаеми към момента. „Община Стара Загора ще направи всичко необходимо за запазването на здравето и живота на хората. Имаме готовност за временно настаняване. Има опасност за близките горски масиви също. Вятърът е сериозен и допълнително засилва огъня“, уточни още Живко Тодоров.

По първоначални данни, съобщени по-рано днес от кмета на населеното място Веселин Велев - пожарът е тръгнал от суха трева и е засегнал югозопадната част на селото.

Община Стара Загора изказва благодарност към екипите на пожарната, доброволците и горските служители, които дават всичко от себе си в този тежък за село Пъстрово момент.

Автор: Красимира Кънева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали