Престижни отличия от национални и международни конкурси завоюваха млади старозагорски таланти

Размер на шрифта: A A A
Престижни отличия от национални и международни конкурси завоюваха млади старозагорски таланти

Последните дни на изминалата 2021 година бяха белязани от още постижения за формациите на старозагорското Народно читалище "Родина".

Гласовитите млади певици от ДЮНХ "Жарава" спечелиха първо място на Националния конкурс за детско творчество "Коледна звезда", гр.Тутракан за хоровото изпълнение на "Отдолу идат тежки одаи" /обр. Ст.Мутафчиев/ и второ място в категория "Поп", както и специална награда, придружена със стипендия в категория "Фолклор", индивидуално за Иванина Денева.

За международна награда Гран При за пореден път се пребори Виктор Стоев, ученик на Деница Георгиева от Музикалната школа на читалището, от Международния конкурс за вокално-инструментално изкуство "GRAND MUSIC FESTIVAL", Казахстан.

Краят на 2021г. оповести и две международни отличия за Димитър Никленов, ръководител на Клуб "Млад писател". Той завоюва първа награда в конкурса за кратки разкази на роден език от Международния славянски конкурс "Радостта от живота", Русия и Диплом за голям принос за развитието на българо-руските отношения от Първия международен фестивал на литературата и културата "ЛитКузница", Русия

Вокална студия "Усмивки" продължи да жъне успехи: на VIII-мия Вокално-инструментален конкурс "Коледен благослов", журито присъди GRAND PRIX за групата в категория детска авторска песен за "Три зимни гатанки" - музика Жанина Янкулова, текст Мая Дългъчева, аранжимент Николай Цолов, като и втора награди за Христина Кюпекчиева и Елия Внукова, съответно в категории "Поп музика" и "Коледна песен".

Първа награда завоюваха трио Анелия, Гергана и Александрина в категория "Коледна песен". Първа Grand награда гражба Деница Иванова в категория "Поп музика".

Три награди "Усмивки" донесоха и от провелия се в Казанлък конкурс "Коледа с песен": Елия Внукова, Христина Кюпекчиева и Деница Иванова.

Автор: Община Стара Загора - Пресцентър

Улици с временна организация на движението във връзка с изпълнението на проекта за реконструкция на водопроводната мрежа в Стара Загора към 28 септември

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали