Промотират активно Стара Загора като инвестиционна дестинация

Размер на шрифта: A A A
Промотират активно Стара Загора като инвестиционна дестинация

Община Стара Загора работи усилено за развитие на индустриалните зони

Отдел „Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход“ към Община Стара Загора взе участие в Годишната среща на Българския форум на бизнес лидерите в София. Събитието събра на едно място управители и висши мениджъри на над 40 компании, посланици и икономически аташета на над 35 страни от Европейския съюз и целия свят, както и високопоставени представители на публичния сектор на българско и европейско ниво. Сред основните акценти бяха пълноправното членство на България в Шенген, приемането на еврото, интеграцията в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/ и други стъпки, които ще подобрят средата за бизнес, работа и живот в нашата страна.

На срещата Росица Райкова началник на отдел „Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход“ подчерта, че „Трябва да се обърне сериозно внимание на темата за регионалните неравенства и развитието на регионите в преход, какъвто е примера на област Стара Загора“. Тя допълни, още че общината работи усилено в посока привличане на инвестиции и развитие на индустриални зони и призова посланиците в България и търговските аташета за обединяване на усилията с цел по-активно промотиране на Стара Загора, като инвестиционна дестинация.

Сред гостите на събитието бяха министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов, заместник-министърът на външните работи Невяна Митева, ръководителят на Бюрото на Европейския парламент в България Теодор Стойчев и ръководителят на постоянното представителство на Европейската комисия у нас Йорданка Чобанова.

 

Автор: Жейна Желева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали