Руска делегация посети Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Руска делегация посети Стара Загора

Делегация от Руската федерация, водена от председателя на Асоциацията за икономическо взаимодействие със субектите на Руската федерация Светлана Ануфриенко посети днес Стара Загора.

Гостите са в България по покана на Министерството на туризма и участваха в Българо-руска кръгла маса „Ролята на туризма в развитието на регионите. Културният туризъм – бъдеще и традиции“, която се проведе във Велико Търново.

В състава на делегацията влизат председатели на регионални структури за развитие на туризма, министри и заместник-министри на туризма и развитието в автономните републики от състава на Руската федерация, ръководители на административни структури, свързани с развитието на туризма, кметове, водещи туроператори, ръководители на висши училища, представители на медии.

В Стара Загора те бяха посрещнати от зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова пред мемориала „Бранителите на Стара Загора“. Руските гости изслушаха беседа за историята на паметника и положиха венци и цветя пред паметната плоча. След това посетиха Руския културен център в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и присъстваха на Фестивала „Пусть всегда будет солнце“. Разгледаха Музея на религиите, експозициите в Регионален исторически музей и  Античния форум „Августа Траяна“. Гостите ще обсъдят и възможностите за развитие на културен туризъм  и посещение на руски групи в Стара Загора.

 

Автор: Росица Въльовска
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" (LIFE-IP Clean Air)
Индустриална "зона Загоре"
Авторско право за озвучаване на обекти
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Проект "Закриване и рекултивация на старо депо за твърди битови отпадъци на община Стара Загора"
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали