Руска делегация посети Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Руска делегация посети Стара Загора

Делегация от Руската федерация, водена от председателя на Асоциацията за икономическо взаимодействие със субектите на Руската федерация Светлана Ануфриенко посети днес Стара Загора.

Гостите са в България по покана на Министерството на туризма и участваха в Българо-руска кръгла маса „Ролята на туризма в развитието на регионите. Културният туризъм – бъдеще и традиции“, която се проведе във Велико Търново.

В състава на делегацията влизат председатели на регионални структури за развитие на туризма, министри и заместник-министри на туризма и развитието в автономните републики от състава на Руската федерация, ръководители на административни структури, свързани с развитието на туризма, кметове, водещи туроператори, ръководители на висши училища, представители на медии.

В Стара Загора те бяха посрещнати от зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова пред мемориала „Бранителите на Стара Загора“. Руските гости изслушаха беседа за историята на паметника и положиха венци и цветя пред паметната плоча. След това посетиха Руския културен център в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и присъстваха на Фестивала „Пусть всегда будет солнце“. Разгледаха Музея на религиите, експозициите в Регионален исторически музей и  Античния форум „Августа Траяна“. Гостите ще обсъдят и възможностите за развитие на културен туризъм  и посещение на руски групи в Стара Загора.

 

Автор: Росица Въльовска
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Преброяване 2021
Подмяна на отоплителни уреди
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Проект "Закриване и рекултивация на старо депо за твърди битови отпадъци на община Стара Загора"
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали