Стара Загора е домакин на Балканиада по футбол за ветерани и Балканиада по спортен бридж

Размер на шрифта: A A A
Стара Загора е домакин на Балканиада по футбол за ветерани и Балканиада по спортен бридж

През следващите три дни Стара Загора ще бъде домакин на редица спортни мероприятия, съобщи началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов.

От  8 до 10 октомври на тренировъчното игрище на стадион „Берое“ ще се проведе Балканиада по футбол за ветерани. Официалното откриване ще бъде на 9 октомври от 12.00 часа.

За единадесети пореден път в Стара Загора ще се проведе турнир по тенис на маса по случай 5 октомври-Ден на Стара Загора. Той ще се проведе на 9 и 10 октомври в спортна зала „Иван Вазов“. Официалното откриване ще бъде в съботния ден от 10.00 часа. Участник във форума ще бъде и пътешественикът Володя Сорокин. Той е приключенец, обиколил над 65 държави на колело. Роден е в руския град Самара, но има и българско гражданство. Завършил е аерокосмическия университет в родния си град и института по кинематография в Москва. Той ще разкаже част от драматични моменти в Африка, Австралия и за две забележителни пътешествия в Съединените американски щати.

През уикенда Стара Загора ще посрещне и турнир по фехтовка. Той ще се проведе в спортната зала, намираща се на ул.“Българско опълчение“ № 85 (бивша УСХ), официалното откриване ще бъде на 9 октомври в 11.00 часа.

Турнир по спортни танци „Купа Стара Загора“ ще внесе грация и финес в спортна зала „Стара Загора“ в съботния ден. Откриването на надпреварата ще бъде в 17.00 часа.

Любителите на риболова ще могат да се включат в първия турнир по спортен риболов „Шампион на Стара Загора“. Той ще се проведе на 9 и 10 октомври от 10.00 до 16.00 часа на езерото „Загорка“.

От 6 до 10 октомври Стара Загора е домакин на XXXX-тия Международен фестивал по спортен бридж и ХIII Балканиада по спортен бридж. Надпреварите  се провеждат в хотел „Верея“. Участие ще вземе и женският национален отбор на Турция.

 

Автор: Павлина Дудева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Преброяване 2021
Подмяна на отоплителни уреди
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали