Стара Загора празнува Европейската седмица на спорта с инициативата #BeActive в парк “Артилерийски”

Размер на шрифта: A A A
Стара Загора празнува Европейската седмица на спорта с инициативата #BeActive в парк “Артилерийски”

Европейската седмица на спорта се провежда всяка година от 23 до 30 септември. За поредна година, Община Стара Загори се включи с различни спортни прояви за насърчаване на активното спортуване и популяризиране на българския спорт. Местни клубове  представиха по атрактивен начин чрез спортни игри и демонстрации своята дейност. Целта е да се ангажира интересът на подрастващите и младите хора към спорта. Гост на официалното откриване в Стара Загора бе министърът на младежта и спорта Димитър Илиев.  

“Радвам се да видя толкова много спортисти и любители. За мен е истинска гордост да открия Седмицата на спорта в Стара Загора. Искам да кажа, че не трябва само днес, а всеки ден да спортуваме и да се усъвършенстваме физически и здравословно”, призова Димитър Илиев. Той връчи специален плакет на Община Стара Загора за изключителния принос за спорта в града.  

Поздрав към присъстващите на празника отправи и ресорният зам.-кмет на Общината Красимира Чахова. “Първо искам да благодаря на министър Илиев и на нашите шампиони, че са тук сред нас. Благодаря и на вас - малки, големи и още по-големи спортисти на Стара Загора. Днес сме ви приготвили много състезания и демонстрации, надявам се да се забавлявате искрено”, пожела зам.-кметът Красимира Чахова.  

Гости на празника в парк “Артилерийски” бяха и тазгодишните посланици на Европейската седмица Иво Ангелов, световен и европейски шампион по борба и Спортист №1 за 2013г. и Йоана Илиева, бронзов медалист по фехтовка.  

Любителите на спорта имаха възможност да се насладят на кросфит състезание, баскетбол 3х3, Тай-чи тренировка, кардио тренировка на открито, волейбол, масов крос, зумба и др. Десетки местни клубове и организации се включиха в празника. Водещ на събитието бе познатият от малкия екран Цветомир Иванов. 

#BeActive е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. За девети път, Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, а изпълнението на проекта се финансира по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз. Всяка година, в инициативата участват над 20 града в страната.  

Автор: Стефани Бабадалиева

Зам.-кметът на Стара Загора Надежда Чакърова поздрави абсолвентите от Випуск 2023 на Аграрен факултет на Тракийския университет

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали