Стара Загора за втори път бе част от глобалното движение, подкрепящо борбата с рака на гърдата - Party in Pink Zumbathon

Размер на шрифта: A A A
Стара Загора за втори път бе част от глобалното движение, подкрепящо борбата с рака на гърдата - Party in Pink Zumbathon

За втора поредна година Стара Загора се включи в глобалното движение Party in Pink Zumbathon - инициатива за набиране на средства за борба с рака на гърдата. Тазгодишното издание на маратона обедини 6-те местни лицензирани клуба и над 30 души подкрепиха кампанията.

Програмата „Зумба фитнес“ се корени в Колумбия и има за цел да насърчи хората да спортуват, да се движат, забавляват, да мислят позитивно и неминуемо с това като част от идеологията на световната програма върви и добротворството и благотворителността. В България официално това събитие се случва за втора поредна година и над 70 лицензирани инструктори от десет различни града от страната се присъединиха към каузата. На 24 февруари от 14 часа над хиляда души едновременно тренираха и танцуваха облечени в розови дрехи. Така те подкрепиха приятели и семейства, които се борят с тази коварна болест.

Сумата в благотворителната кутия на събитието в Стара Загора събра точно 600 лв., почти двойно от миналата година. Всички средства бяха дарени на Фондация ,,Една от 8" , за да се даде възможност на тази прекрасна организация да продължава да развива своите дейности и програми за ранна диагностика и подкрепа на жените с рак на гърдата и техните близки преди, по време на терапията и след нея. Дарение от 20 лв. осигурява тюрбан за жена, бореща се със страничните ефекти на химиотерапия, 35 лв.- първична протеза за жена, преживяла мастектомия, 50-65 лв. струва пълният набор информационни и помощни материали, както и възможност за участия в Група за взаимопомощ. 80 лв. е цената на специализиран сутиен за жена, преживяла мастектомия, а 150 лв. е ,,Розовата чанта", съдържаща необходими пособия.

Организаторите вярват, че доброто трябва да се предаде нататък и канят с обич в сърцата и с надежда всички да се присъединят, да се забавляват, да опитат от енергията на Зумба и едновременно с това да помогнат отново догодина на 22 февруари 2025 година.

След Розовото събитие, което премина под липите,  старозагорските зумба почитатели отправят поглед към следващото цветно мероприятие - на 18 май пред Общината ще се случи Трети Зумба Фестивал. Той ще бъде с участието на десетки лицензирани инструктори от цялата страна. Специален гост ще бъде ZES Лука Де Нигро от Италия.

Автор: Красимира Кънева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали