Старозагорска ученичка стана лауреат на олимпиада по френски език

Размер на шрифта: A A A
Старозагорска ученичка стана лауреат на олимпиада по френски език

Общо 12 възпитаници на старозагорската ГПЧЕ „Ромен Ролан“ участваха в Националната олимпиада по френски език. Те достигнаха до финалния кръг след перфектно представяне на областното състезание. Младите франкофони достойно представиха елитното си училище и на републиканско ниво.

Единадесетокласничката Владимира Русинова е лауреат и заема второ място сред най-добрите  в страната, което е изключителен успех за нея и гимназията.

На призовите места са класирани и останалите участници: Катерина Михайлова, Мария Тотева, Ренета Вълева – 8 клас, Мирена Динева, Виолина Златанова, Карина Григорова, Паола Георгиева – 9 клас, Вероника Гаванозова – 10 клас, Владимира Русинова, Сюзан Милева, Андония Костова, Теодора Йорданова – 11 клас.

Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ е училище с доказан през годините професионализъм в областта на чуждоезиковото обучение. Тя е  сред асоцииранитe към ЮНЕСКО училища, удостоена е със знак за отлично качество в преподаването на френски език LabelFrancÉducation. Тя е единствен представител от България в европейския форум „Евроседмица“.

Гимназията е един от четирите изпитни центъра за френска езикова диплома DELF, център за провеждане на изпити към Cambridge и изпити по немски език по DSD програма. Център е за сертифициране на Microsoft. 

 

Автор: Росица Въльовска
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" (LIFE-IP Clean Air)
Индустриална "зона Загоре"
Авторско право за озвучаване на обекти
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Проект "Закриване и рекултивация на старо депо за твърди битови отпадъци на община Стара Загора"
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали