Старозагорската ППМГ „Гео Милев“ е домакин на партньорска среща по Национална програма "Иновации в действие“

Размер на шрифта: A A A
Старозагорската ППМГ „Гео Милев“ е домакин на партньорска среща по Национална програма

Старозагорската Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“ е домакин на партньорска среща по Национална програма "Иновации в действие". Темата на форума, който е с начало 27 март и продължава до 30 март, е "Експериментът- съвременен метод за качествено образование по химия и опазване на околната среда". Техни партньори и гости на Стара Загора са представители от ПГ "Христо Ботев", град Попово, ППМГ "Никола Обрешков", град Казанлък и ППМГ "Васил Левски", град Смолян. Официалното откриване на срещата бе озвучено от новосъздадения химн на гимназия  „Гео Милев“ – "Горди наследници", спечелен по проект на Национална инициатива за създаване на химни за българските училища.

„С огромно вълнение съм тук и искам първо да ви поздравя за химна, който чухме. Бъдете горди с него и го прославяйте навсякъде. Поздравявам ви и за домакинството на тази стойностна програма и приветствам гостите в нашия град, нека се чувстват сърдечно приети при нас. Успех на форума!“, поздрави присъстващите зам.-кметът на общината Надежда Чакърова.

„От 2021г. сме в списъка на иновативните училища, а от една година подготвяме и разширение на иновацията - освен в химията искаме да допринесем и в другите природни науки. Благодаря на колегите от град Попово, тъй като те бяха първи инициатори и от тях усетихме подкрепа и вдъхновение. Надяваме се срещата ни и в нашия град да бъде изпълнена с много емоции и положителни равносметки“, сподели  Мариета Петрова, директор на ППМГ „Гео Милев“.

Възпитаници на природоматематическата гимназия показаха талант и изпълниха специална програма, включваща балет, народни танци и пеене. Официалното откриване завърши с покана към гостите да се включат в традиционно българско хоро в двора на училището.

Форумът по програма "Иновации в действие“ продължава с представяне на материалната база на училището, реализирани проекти и възможности, дискусия, както и посещение на учебен час по химия и обиколка на лабораторията. Малко по-късно през деня ще се проведе състезание „Аз обичам Стара Загора“, а след това учениците ще тръгнат към Зоопарка. На 29 март е планирано посещение на природонаучния музей в град Пловдив, както и образователен семинар.

Официални гости на събитието бяха още Станимира Димитрова, началник на отдел „Образование“, Милена Йолдова-Стоянова, началник на РУО Стара Загора, Мария Цоловска, старши експерт по организация на средното образование, Кузман Кузманов, старши експерт по природни науки и екология.

Автор: Стефани Бабадалиева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали