Старозагорски ученици с награди от Румъния

Размер на шрифта: A A A
Старозагорски ученици с награди от Румъния

Възпитаници на старозагорското СУ „Иван Вазов“ се представиха отлично на международна среща в Румъния. Ученици от 8,9 и 11 клас участваха международна среща по проект “Еразъм +”-“How to feel maths”, която се проведе в началото на април в  румънския град Клуж-Напока.

Заедно с представители от Румъния, Турция и Полша учениците се включиха в разнообразни дейности по математика. Господин Господинов от 8 а клас, профил „Софтуерни и хардуерни науки“,  зае първо място в математическо състезание „Kahoot”, а Галина Цвяткова от същия клас зае второ място за създаване на математическа викторина в платформата на „Kahoot”, информира директорът на училището Динко Цвятков. „Това е втората международна среща по проекта - първата се състоя в гр. Тарсус, Турция. Там нашата ученичка Ивана Денева спечели състезанието за създаване на лого по проекта „How to feel maths”“, уточни директорът. Предстои трета среща, която ще се състои в полския град  Брезко, Полша, през септември 2019 г. Учениците се подготвят усилено за нея, като в подготовката се включва активно и Динко Цвятков. Заедно програмират и изследват звезди и спирали със софтуера за блоково програмиране „Scratch”, „Comenius Logo”, правят математическите си проучвания, със софтуера за динамична математика“Geogebra”. В основата на проекта са заложени развитието на дигиталната и математическа компетентност на учениците. Поставените математически проблеми пред учениците способстват за развитието на тяхната креативност и логическото си мислене и ги карат да откриват математиката като наука в заобикалящия ги свят.

Ученици от СУ "Иван Вазов"  и СУ "Васил Левски" пък участваха в отбелязването на 140-години от създаването на българска конституция. Събитието бе организирано от Бургаския свободен университет и протече под ръководството на проф. Мария Нейкова - декан на Юридическия факултет към Бургаския свободен университет. Наградени бяха отличените участници в конкурса за юридическо есе, посветен на годишнината. Учениците участваха и в специално подготвен юридически процес.

 

 

Автор: Росица Въльовска
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали