Цяла седмица Стара Загора беше сцена на джазовата музика

Размер на шрифта: A A A
Цяла седмица Стара Загора беше сцена на джазовата музика

В една седмица два фестивала радваха любителите на джаз музиката в града на липите, участниците бяха стотици

 

С Биг бенда на Стара Загора с диригент Виктор Крумов и специално представяне на проекта на Държавна опера – Стара Загора „Ние сме музиканти“ започна последната неделна вечер от фестивалната джазова седмица в града на липите. На Античния форум „Августа Траяна“ излязоха също бивши и сегашни ученици и преподаватели от НУМСИ „Христина Морфова“.

Пътуващият общностен фестивал  “Джаз в цялата страна”, организиран от  Jazz FM радио с подкрепата на Община Стара Загора, подари на публиката и три концерта на групите  Project 7, Overground Brass Band и Mike Sax & X Key.

„С „Джаз в цялата страна“ целим да повишим видимостта на регионалните джаз сцени и да ги активизираме, да подкрепим местните артисти, да свържем ученици и преподаватели, да стимулираме развитието на джаз културата в страната, да удовлетворим нуждите на традиционните публики на джаза и да привлечем към жанра нови почитатели, които да открият лекотата и прелестта на този жанр. В хода на събитията създаваме звукозаписи, които впоследствие постоянно звучат в ефира на Jazz FM, както и документални свидетелства за съхраняване на историята на българския джаз и за неговото популяризиране“, споделят за фестивала от Jazz FM.

В началото на миналата седмица стартира „Цветовете на джаза“, организиран от Община Стара Загора, където в три вечери публиката се наслади на големи имена от джаз общността, а в последните два дни Младежката сцена даде поле за изява на младите таланти в града.

Автор: Стефани Бабадалиева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали