Удължава се срокът за записване в кампанията „Заедно за една по-чиста Стара Загора“

Размер на шрифта: A A A
Удължава се срокът за записване в кампанията „Заедно за една по-чиста Стара Загора“

Община Стара Загора удължава с два дни срокът за записване на желаещи да се включат в инициатива за почистване и озеленяване на пространства в града и селата. Причината е, че множество заявки са пристигнали ден след обявената предварително крайна дата. Записването за участие в пролетната кампания за облагородяване ще бъде до 17 март. В Административните бюра, чрез директната форма https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdOwCZiE757eTkEJSfNS7dzjtSSQ3PxiozZJDdp6jWds_8LlQ/viewform?usp=sf_link или на e-mail адрес [email protected] се приемат заявления от домоуправители, институции, бизнес и неправителствени организации, жители на общината. Важно е да се посочи адрес, лице за контакт, както и информация дали се присъединяват само за почистване или имат желание да допринесат за обогатяване на растителността.

„Заедно за една по-чиста Стара Загора“ ще се състои на 25 март (събота). До този момент, желание да бъдат част от инициативата са изявили от учебни заведения, фирми, домоуправители, активни са и жителите на селата. През следващата седмица, по реда на записване, ще бъдат предоставени ръкавици, чували, растителност, както и ще бъдат съобщени местата, където ще трябва да се оставят отпадъците, за да бъдат извозени.

Конкурсът, който отново ще търси най-добре поддържано междублоково пространство, очаква своите участници до 25 май. Всеки, който се грижи за уюта и пъстротата около дома или работното си място, може да изпрати снимки, адрес и телефон за връзка отново на електронен адрес [email protected]. Получените фотоси ще бъдат публикувани в официалната страница на Дирекция „Транспорт, чистота и екология“ във фейсбук, където ще очакват подкрепа до края на месеца. Победителите ще получат своите награди на 5 юни, когато е Световният ден на околната среда.

Автор: Красимира Кънева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали