Уоркшоп и състезание за ученици „Битка на кодове“ в Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Уоркшоп и състезание за ученици „Битка на кодове“ в Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи в Стара Загора

От 22 до 29 август в Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ ще се проведе кратък курс по Python - един от най-популярните програмни езици в съвременния IT свят. Работилницата е насочена към ученици от 8 до 12 клас със знание и интереси в програмирането. По време на курса ще бъде представен езикът Python и какво е уникално за него, основите на скриптовите езици и елементите им.

Под формата на състезателна игра учениците ще изпълняват различни задачи в специализирана платформа, като с всяка решена задача ще получават точки и ще преминават към следващото ниво.  За победителите има предвидени специални награди. 

Курсът ще се проведе в периода 22-26.08, всеки ден от 9.00 до 13.00 часа. На 29 август (понеделник) ще са финалните „битки“ и награждаването на победителите. 

Всички ученици от 8 до 12 клас с интереси и базови познания в програмирането могат да кандидатстват за включване в работилницата, като попълнят формата за кандидатстване (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSegQBsVef7BBVp3AvS6-uxDApQwSsVWVTc1_2wX3AfxUmH53g/viewform) в срок до 7.08.2022г. (неделя). 

Автор: Стефани Бабадалиева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали