В Стара Загора посрещат Нова година с концерт на Ибряма и наздравица в операта

Размер на шрифта: A A A
В Стара Загора посрещат Нова година с концерт на Ибряма и наздравица в операта

 

Световноизвестният кларинетист Иво Папазов – Ибряма ще весели на открито старозагорци в новогодишната нощ. На обновения площад пред общината те ще посрещнат 2019 година в компанията на прочутия музикант и неговия оркестър „Тракия“. Обявеният начален час е 23,30.

Очаква се кметът на Стара Загора Живко Тодоров също да се присъедини към празнуващите и да отправи новогодишен поздрав към тях. Празнични хора и илюминации ще допълнят настроението на хората на площада.

За трети път в навечерието на Новата година, на 31 декември, от 18.00 часа ще бъде представена „Новогодишна наздравица в Операта“.  Празничният концерт е последното голямо музикално събитие за изключително успешната за Държавна опера – Стара Загора творческа 2018 година.

В него участват солистите, оркестърът и балетът на Държавна опера – Стара Загора. Тази година специални участници са актьорът Тончо Токмакчиев и оперетната прима Еделина Кънева. Диригент на концерта е Крис Мак Кракън от Великобритания, а режисьор Славчо Николов. Празничното великолепие ще бъде допълнено от изпълненията на Балета на Държавна опера-Стара Загора на фрагменти от балетите „Лешникотрошачката“, „Лебедово езеро“, „Дон Кихот“, „Фантастичното дюкянче“.

 

31.12.2018 г.

Автор: Емилия Благоева

Горещ телефон
за сигнали