Община Стара Загора организира серия от събития под мотото „Да задържим младите хора на Стара Загора“

Размер на шрифта: A A A
Община Стара Загора организира серия от събития под мотото „Да задържим младите хора на Стара Загора“

В седмицата 9-13 май Община Стара Загора ще организира серия от събития в подкрепа на местния ИТ бизнес и под мотото „Да задържим младите хора на Стара Загора“. Предвиждат се посещения на компании от сектора в няколко училища в Стара Загора и в Тракийския университет, където на място ще представят своята дейност и ще могат да се запознаят с младите таланти на града, които от своя страна ще могат да разберат за възможностите, които компаниите предлагат за работа или стажуване", това каза по време на нарочна пресконференция началникът на отдел "Инвестиции" Росица Райкова.

На 12 май от 17:30 часа в Лапидариума ще бъде проведена инициативата "Бизнес ту Бизнес". Тя ще даде възможност за среща между различни бизнеси. Срещи ще бъдат инициирани и в други градове като Казанлък, Гълъбово, Чирпан и Раднево. Предвижда се и организирането на бизнес форум с участието на голям кръг от компании в града, както и провеждането на трудова борса.

Събитията ще продължат и на 16 май, когато за втора поредна година ще се проведе семинарът "ИТ и ТИ". Той е предназначен за преподаватели по предметите с технологична насоченост и ученици от старозагорските училища, както и за родителите на ученици от 6 и 7 клас.

Община Стара Загора активно работи за привличането на все повече компании от ИТ сектора, така че да превърне града в притегателен център за млади таланти и хора, които искат да се върнат обратно в родния си град и да се развиват в него. Нарасналият интерес от сектора към Града на липите обуслови и нуждата и от изграждане на подходяща среда за този сектор, който основно се нуждае от подходящи и иновативни работни пространства. В града ще бъде открито първото споделено работно пространство- коуъркинг. To ще предостави както удобно офис пространство, така и нови възможности за интересни срещи и събития. Това ще затвърди Стара Загора като изключително динамичен и бързоразвиващ се град.

Автор: Община Стара Загора - Пресцентър
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали