Възпитаниците на IV ОУ „Кирил Христов“ вече ще се радват на нов открит фитнес

Размер на шрифта: A A A
Възпитаниците на IV ОУ „Кирил Христов“ вече ще се радват на нов открит фитнес

Той има за цел да подобри физическата активност на децата, да подпомогне техните здравословните навици, както и да обогати учебния процес и популяризира  фитнеса сред учениците

 

Новоизграден открит фитнес за ученици от 1-7 клас в IV Основно училище „Кирил Христов“ откриха днес зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова, президентът на Ротари клуб Стара Загора – Берое (2023-2024 г.) Антон Тонев и членове на клуба, заедно с ръководството на учебното заведение.

„С огромно вълнение съм тук, защото това събитие е доказателство, че когато има инициативност от училището, неправителствения сектор и Общината, разбира се, добрите неща се случват и то бързо. Ротари клуб Стара Загора – Берое се е грижил не веднъж за физическата активност на децата, те горят за тази кауза, за което ги поздравявам. Клубът винаги е бил основно насочен към помощ на образование, култура, спорт и се радвам, че търсят и нас, представителите на Общинска администрация, за да правим добрите дела заедно факт“, приветства зам.-кметът с ресор „Образование и младежки дейности“ Надежда Чакърова.

По-голямата част от средствата за площадката, която още по-време на събитието бе използвана от нетърпеливи ученици, са осигурени от  Ротари клуб Стара Загора – Берое, а Община Стара Загора, освен като партньор, участва и финансово. „Още, когато от училището се свързаха с нас, знаех, че ще направим всичко възможно да помогнем за идеята им. Искрено благодаря на зам.-кмета Надежда Чакърова, която от първата минута, в която разбра за проекта, заяви, че не само ще помогнат, но и ще участват финансово с възможна за тях сума. Като президент на Ротари клуб Стара Загора – Берое съм бил инициатор на не малко събития в полза на младите, заедно с всички членове на клуба, на които също благодаря, и винаги съм откривал подкрепа в ръководството на Общината. Така се работи за благото на града!“, заяви Антон Тонев, който заедно с Надежда Чакърова, връчи на ръководството на училището обозначителни табели на проекта, като знак за съвместното партньорство.

Той представи и бъдещия президент на старозагорския клуб - Димитър Стаматов, за предстоящата година, който заяви, че ще продължи работата за младите хора на Стара Загора, тяхното физическо и психическо здраве.

Благодарности за новото съоръжение изказа и директорът на ОУ „Кирил Христов“ Господин Балъкчиев. „На всички помогнали за инициативата – огромно благодаря. Смятам, че всяко едно училище заслужава да има такава база, която да предоставя на своите ученици“. Той връчи благодарствени адреси на ръководството на Община Стара Загора и на Ротари клуб Стара Загора – Берое.

Специално за повода, подарък към гостите отправи второкласникът Виктор Славов със своето изпълнение на гайда. По традиция, лентата на открития фитнес бе прерязана, а след нея дойде ред и на погачата за здраве.

Автор: Стефани Бабадалиева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали