Вокална студия „Усмивки“ с нови успехи

Размер на шрифта: A A A
Вокална студия „Усмивки“ с нови успехи

Вокална студия „Усмивки“ се завърна с успех от Международната музикална академия "Нота по нота", провела се в Пазарджик, в началото на декември в три състезателни тура. Те  стигнаха до последния  етап, а професионалното жури  в състав: Етиен Леви, Мая Райкова и Борис Тасков им даде висока оценка с три награди: Гран При за Вокална студия "Усмивки", Награда на Българското национално радио и Награда за вокален педагог за Елена Маликатова и Жанина Янкулова. Усмивките участваха и в интересни, вдъхновяващи и много полезни ателиета - по сценично поведение с Мила Роберт и по вокално майсторство с Борис Тасков. 

През лятото Вокалната студия също се представи отлично на няколко конкурса и завоюва още награди: Първа награда за „Усмивки“ от Международен конкурс "The Sound of Time"/"Звукът на времето", Велико Търново - с жури с председател Иван Лечев.

Отличия завоюваха и от IX Международен дистантен конкурс "Нови гласове, песни и изкуства", София - три индивидуални награди спечелиха Крисия Томчева (7г.) - Първа награда в категория "Авторска музика"; Ния Гаргова (5г.) - Първа награда в категория "Авторска музика" и Никол Рачева (9г.) - Втора награда в категория "Поп музика". Получиха още І награда във втора възрастова група на Националния конкурс за млади джаз изпълнители, провел се в Стара Загора, както и Гран При от Арт фестивал "Сезони"- Бургас, където журираха  Тони Димитрова и Стефан Диомов, дует „Бургас“.

Младите таланти се представиха отлично и по време на Десети юбилеен европейски конкурс за нова детска песен „Златни искри“, където международното жури определи песента на „Усмивки“ "Как всичко се върти", по музика на Жанина Янкулова, аранжимент на Николай Цолов и текст на Мая Дългъчева, за носител на три специални награди - за оригинално творческо решение, за текст и за най-добро артистично представяне.

На Националния конкурс за изпълнители на забавна песен с фолклорни  мотиви “Песен от извора” най-големите "Усмивки" станаха носители на първа награда.

През тази година Студията се качи на една сцена с големи имена от рок музиката - в първия по рода си Doctor Rоck Fest в Стара Загора, както и се включиха в концерта на Интелиджънт Мюзик Проджект в Бургас по специална тяхна покана.

Автор: Красимира Кънева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали