Второкласници от II ОУ „П. Р. Славейков“ гостуваха на Община Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Второкласници от II ОУ „П. Р. Славейков“ гостуваха на Община Стара Загора

Децата от 2-ри В клас на Второ основно училище „П. Р. Славейков“ в Стара Загора бяха гости на Общината заедно със своя класен ръководител Маруся Колева. С удоволствие разгледаха кабинета на кмета Живко Тодоров,  а след това седнаха на местата на общинските съветници. Учениците бяха посрещнати от ресорния зам.-кмет Надежда Чакърова, секретаря на Общинска администрация Делян Иванов и началника на отдел „Образование“ Станимира Димитрова. 

„Добре сте ни дошли! Това е залата, в която се взимат решенията за нашата община и се радвам да видя усмихнатото бъдеще на Стара Загора тук“, поздрави малчуганите зам.-кметът Надежда Чакърова. Тя сподели с децата интересни подробности от процеса на местното самоуправление. Делян Иванов също разговаря с възпитаниците на Второ основно училище и отговаря на въпросите им. Те дадоха и различни предложения като изграждане на повече пространства за разходка на домашни любимци.

Любознателните деца на едно от най-големите училища в града показаха завидни знания по различни теми от ежедневието – те разбраха защо в момента някои от улиците в града са затворени, колко е важно отпадъците да бъдат събирани в кошчетата и други. Над един час продължи срещата между представителите на Общината и децата. Те посетиха и кабинета на ресорния зам.-кмет Надежда Чакърова и се запознаха с част от екипа ѝ. На раздяла си обещаха още срещи занапред, както и да продължават да бъдат добър пример за своите връстници. Получиха и символични подаръци, за да опознаят богатото културно-историческо наследство на хилядолетна Стара Загора. 

 

Автор: Красимира Кънева

15 спектакли са част от конкурсната програма на Международния куклено - театрален фестивал за възрастни „Пиеро“ тази година

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали