Зам.-кметовете на Стара Загора Надежда Чакърова и Радостин Танев поздравиха абсолвентите на Стопанския факултет при Тракийския университет

Размер на шрифта: A A A
Зам.-кметовете на Стара Загора Надежда Чакърова и Радостин Танев поздравиха абсолвентите на Стопанския факултет при Тракийския университет

Стопански факултет при Тракийски университет изпрати днес поредния випуск свои възпитаници. Стилната церемония се проведе в Академичния информационен център, където се помещава новата и модерна библиотека на старозагорската Алма матер.

Полетяха нагоре шапките на 48 бакалаври от три специалности: “Аграрна икономика”, “Регионална икономика” и “Бизнес икономика”, както и 30 магистри в седем специалности - “Финанси и счетоводство на фирмата”, “Икономика и управление на бизнеса”, “Икономика на алтернативния туризъм”, “Икономика и мениджмънт на човешките ресурси”, “Бизнес информационни технологии”, “Икономически анализи и проекти за регионално развитие и предприемачество” и “Стратегически маркетинг”. Средният успех за ОКС бакалавър е много добър 5.10, а средният успех за ОКС магистър - много добър 5.44.

Ректорът на Тракийския университет - проф. Добри Ярков, сподели пред присъстващите, че за него е голяма радост и чест днес да присъства на промоцията на един от най-бързо развиващите се факултети на университета. Той подчерта също, че за него е особено удоволствие, когато в институциите в Стара Загора и региона го посрещат студенти, завършили Стопански факултет. Проф. Ярков увери абсолвентите, че завършват един университет, който е сред лидерите на висшето образование в България. Той ги призова да не прекъсват връзката с университета и факултета, и изрази своята увереност, че те завършват добре подготвени, с добри перспективи за професионална реализация.

Деканът на Стопански факултет - доц. Блага Стойкова,  се обърна към абсолвентите с думите: “За мен като декан на един от най-желаните и атрактивни факултети на Тракийски университет е изключително удоволствие да Ви приветствам за Вашето дипломиране! Убедена съм, че Вашите професионални знания, които получихте в Стопански факултет ще позволят да се реализирате успешно. Днес като Ви гледам, облечени в тези академични тоги - млади, усмихнати, красиви и много умни - изпитвам истинска гордост, че сте наши възпитаници!” Доц. Стойкова благодари на абсолвентите за тяхното активно участие в живота на университета и ги увери, че неговите врати ще бъдат винаги отворени за тях.

Поздрав към академичната общност, абсолвентите и гостите на промоцията отправиха зам.-кметовете на Стара Загора Надежда Чакърова и Радостин Танев.

„От името на кмета на Община Стара Загора г-н Живко Тодоров Ви поздравявам и пожелавам здраве, много хъс и кураж, за да реализирате мечтите си. Мотото на Вашия факултет – „Последвай бъдещето си“ нека Ви води. Бъдете смели, отговорни и мислете за Стара Загора, защото тя Ви обича!“, каза зам.-кметът Надежда Чакърова. Тя връчи дипломата и символични подаръци на един от отличниците на випуска на магистрите - Таня Ченгизова, избрала специалността „Икономика и мениджмънт на човешките ресурси“.

„Съвпадението на Вашето дипломиране с деня, в който всички българи се прекланяме пред святото дело на Христо Ботев и всички, дали живота си за свободата на България, смятам ще бъде за добро. Пред себе си виждам млади хора, с амбиции, със знания и устрем към развитие и в същото време до тях стоят други – опитни, доказали се, готови да бъдат в помощ – това говори само едно – Тракийският университет е важна част от образователната система в страната. Гордейте се, че сте негови студенти“, обърна се към абсолвентите зам.-кметът Радостин Танев. Той подчерта, че Стара Загора е град, който предлага не само качествено обучение, но и перспективни възможности за професионално израстване. Танев връчи дипломата на Кремена Делчева, която успешно завърши своята икономическа магистратура.

Водещ на церемонията бе зам.-деканът на Стопански факултет - доц. Николай Пенев, а сред официалните гости бяха представители на академичното ръководство на Тракийски университет, преподаватели, представители на местната и държавната власт, на бизнеса от региона и страната, на социални, банкови институции и съсловни организации.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха изпълнители от НУМСИ “Христина Морфова ” - Димитър Гайдаров и Божидар Рахнев, както и младият вокален талант Ивета Атанова. 

В края на церемонията, абсолвентите произнесоха Клетвата на икономиста и хвърлиха с усмивка академичните шапки.

Стопански факултет подготвя през юни богата програма за отбелязване на 15-тата година от своето обособяване като самостоятелно структурно звено при Тракийски университет.

 

Автор: Красимира Кънева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали